Foto: malinka711
Suroviny
Svetlé cesto: | |
4 |
|
120 g preosiaty |
|
120 g |
|
1 KL |
|
Roláda: | |
4 |
|
1 PL vlažná |
|
120 g preosiaty |
|
120 g |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
Krém: | |
500 g roztierateľný |
|
250 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
6 plátkov |
|
2 KL |
|
podľa chuti strúhaná |
|
Ostatné: | |
|
|
|
|
ľubovoľný na potretie |
|
Postup
-
1
Svetlé cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na polovice.
-
2
Roláda: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom, potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Ihneď po upečení cesto preložíme na čistú utierku a stočíme, necháme vychladnúť.
-
3
Vychladnuté cesto potom roztočíme potrieme Choceňským pomazánkovým maslom a opäť zvinieme. Nakrájame na približne rovnaké kúsky.
-
4
Krém: Želatínu necháme napučať vo vode podľa návodu na obale. Zatiaľ zmiešame tvaroh s kyslou smotanou cukrom a kakaom. Želatínu rozpustíme v troche mlieka a zmiešame s tvarohovou zmesou. Necháme trochu stuhnúť v chladničke a potom pridáme aj nastrúhanú čokoládu.
-
5
Polovicu svetlého cesta potrieme džemom a tenkou vrstvou krému.
-
6
Na krém poukladáme kúsky rolády a potrieme zvyšným krémom.
-
7
Navrch položíme druhú polovicu cesta, ktorú tiež potrieme džemom. Necháme celý koláčik ešte poriadne stuhnúť v chladničke.
-
8
Ozdobíme čokoládovou a jogurtovou polevou.
marienka44 .... jogurtovú polevu som použila hotovú. značka Carla..... a ja som ho krájala na kocky a vôbec som sa netrápila či dostatočne vyniknú . nechala som to na náhodu......:D