Mini rajčinky na zimu

alena45 - fotkaalena45, 7. augusta 2011
Mini rajčinky na zimu
Foto: alena45

zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.

Suroviny

 malé
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Rôzne mini rajčinky umyjeme a kde-tu popicháme špáradlom. Na dno pohára uložime kúsky vňatiek a na ne rajčinky. Navrch nalejeme lyžičku oleja a pridáme lyžičku cukru, v prípade, že sme si neurobili sladkokyslý nálev Deko alebo Zelko. Keďže sa tam pridáva olej, dáme pozor, aby sme nechali aspoň 1 a pol cm medzi rajčinkami a viečkom. Viečko aj okraj pohára musí byť čistý. Zaviečkujeme a sterilizujeme.

  2. 2

    Ešte neviem k čomu to použijem, ale viem, že v zime si často spomeniem na chuť svojich domácich rajčín a tak to bude moja tajná zásoba.

Diskusia k receptu

jerica
fajnové+ domáce sa zíde , vieš čo tam máš:-)) ja dtt. :-) čo s tým: zleješ pridáš k tomu mozzarellu+bazalku bagetku , :-) môžeš len tak prihriať rozpučiť pridať cesnak aj bazalku a na bagetku natrieš, v oleji to máš tak nie je treba pridávať, vyskúšaj a uvidíš že ešte zavaríš .
evusik
vyzerá to prekrásne :-) ak si rajčinová, a to asi si, ja tiež, tak využitie určite nájdeš :-)
danculka
pekné,samotné paradajky robievam aj ja,ale si ich ošúpem a poprekrajujem,potom používam na cestoviny,pridaním rôznych ingrediencií,recept je zaujímavý,dík....
zinnajdha
je to zaujímavé. My ukladáme (dávno) paradajky bez akéhokoľvek nálevu: do veľmi čistej fľaše ( pohára ) najlepšie trojdecovej napchám umyté paradajky - menšie celé, väčšie pokrájané. Nič viac tam nedám, uzavriem a sterilizujem len toľko, aby chytili viečka. Ešte nikdy sa nepokazili a z minulého roka mi zostali asi 3 fľaštičky. Takto uložím aj paradajky s paprikou (papriku naspodok) - na lečo v zime.
alena45
Zinajda, Tvoj recept je rozhodne veľmi zaujímavý, nemohla by si ho riadne napísať, hoci aj bez obrázku, aby som si ho uložila do KK? Zasa zabudnem. Takto v komentoch sa nachádza toľko dobrých vecí...
zinnajdha
alena45, napísala som recept a poslala na uverejnenie. Teraz je to na redakcii. Veľa šťastia !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia