Recepty, kde je červená
Aromatická bravčová špecialita vo woku
Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)
Pšenično - sójové rezance v pivnej omáčke
Pšenično - sójové rezance utopené v pivnej omáčke. Ako prílohu podávame napríklad divokú
ryžu.
Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...
Nepečená maškrta
Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre....
Plnená hovädzia roláda
Hovädzie mäso nakrájame filetovým nožom na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme cesnakom, horčicou, ...
Zapekané slané palacinky
Rozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou...
Moja tuniaková nátierka
V Carrefoure mali akciu na môjho obľúbeného tuniaka. Mama mi priniesla 10 kusov. :-)))
Chlieb sa...
Soté podľa mňa:)
to to jedlo pripravujem ked nemam vela casu na varenie je rychlo hotove a nam velmi chuti:)
Bravčová kotleta s hubovým šalátom
Bravčové karé v celku s kosťou - kosti si očistíme nožom, osolíme, premastíme olejom a...
Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...
Gyros z krkovičky
V Grécku som nikdy nebol ani nebudem ale akože grécke jedlá môžem. Kilo mäska sa pečením zmenší...
Guláš so zemiakmi - eintopf
Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia.
Etymologický...
Pečený bravčový bôčik s piperade
Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s...
Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k mäsu.
Maďarský guláš so slovenskou knedľou
Neviem či Maďarský guláš je naozaj maďarský alebo si ho len tak nazvali Slováci? Keďže sa u...
Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...
Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle
zo...
Smotanovo-višňová omáčka na mäso
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to...
Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo
hotové....
Tekvica z južného Burgenlandu - Kürbisrüben
Moja svokra býva v južnom Burgenlande, v cípe Rakúska, kde spravíte jeden krok a ste...
Syr Halloumi, paradajky a citróny na grile
Toto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru....
Ryba v paradajkovej omáčke
Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept...
Syrová roláda
Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ...
Mrkvový šalát ( fotorecept )
Tento šalát mám tiež z dovolenky. Je výborný ako príloha k obedu.
Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou
Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.
Aromatická bravčová špecialita vo woku
Jednoduché, rýchle a voňavé jedlo ... všetkým chutilo ... :)
Pšenično - sójové rezance v pivnej omáčke
Pšenično - sójové rezance utopené v pivnej omáčke. Ako prílohu podávame napríklad divokú ryžu.
Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...
Nepečená maškrta
Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre....
Plnená hovädzia roláda
Hovädzie mäso nakrájame filetovým nožom na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme cesnakom, horčicou, ...
Zapekané slané palacinky
Rozhodli sme si spraviť bezmäsitú nedeľu, niečo také, čo si môžeme zajtra vziať so sebou...
Moja tuniaková nátierka
V Carrefoure mali akciu na môjho obľúbeného tuniaka. Mama mi priniesla 10 kusov. :-))) Chlieb sa...
Soté podľa mňa:)
to to jedlo pripravujem ked nemam vela casu na varenie je rychlo hotove a nam velmi chuti:)
Bravčová kotleta s hubovým šalátom
Bravčové karé v celku s kosťou - kosti si očistíme nožom, osolíme, premastíme olejom a...
Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...
Gyros z krkovičky
V Grécku som nikdy nebol ani nebudem ale akože grécke jedlá môžem. Kilo mäska sa pečením zmenší...
Guláš so zemiakmi - eintopf
Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Pečený bravčový bôčik s piperade
Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s...
Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...
Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...
Pečené zemiaky
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k mäsu.
Maďarský guláš so slovenskou knedľou
Neviem či Maďarský guláš je naozaj maďarský alebo si ho len tak nazvali Slováci? Keďže sa u...
Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...
Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...
Smotanovo-višňová omáčka na mäso
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to...
Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....
Tekvica z južného Burgenlandu - Kürbisrüben
Moja svokra býva v južnom Burgenlande, v cípe Rakúska, kde spravíte jeden krok a ste...
Syr Halloumi, paradajky a citróny na grile
Toto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru....
Ryba v paradajkovej omáčke
Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept...
Syrová roláda
Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ...
Mrkvový šalát ( fotorecept )
Tento šalát mám tiež z dovolenky. Je výborný ako príloha k obedu.
Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou
Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.