Malajská pečeň v čili omáčke

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Malajská pečeň v čili omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
100 g
100 g
50 g
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Na oleji postupne opečieme kuraciu pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, šampiňóny a všetko spolu orestujeme.

  2. 2

    Pridáme omáčku sambal a ak treba, zriedime vývarom.

  3. 3

    Nakoniec okoreníme a osolíme. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

sandratamer
Toto som nšala na webe: SAMBAL je dochucovacia pasta, ktorej základ tvoria najrôznejšie papričky, najbežnejšie sú však chilli papričky.Sambal sa používa najmä v Indonézii, Malajzii, Singapure, Indii a na Srí Lanke.Sambal je možné podávať aj ako prílohu a niekedy sa pastou nahrádzajú čerstvé chilli papričky. Môže nahradiť i našu horčicu, kečup, chren, kyslé uhorky atď. Stupňuje chuť a vôňu ryže, zeleniny i mäsa. Môžete ju použiť k všetkým jedlám, ktoré chcete dochutiť a dodať im príjemnú pikantnosť.

Dajte si to vyhľadávača "Sambal" a k tomu napríklad "zloženie" a nájdete viac, aj kde sambal možno kúpiť.
vcelka
Toto fakt nepochopím. Sandratamer hodila "sambal" do googla alebo yahoo a hneď našla odpoveď. Nemôžete to isté spraviť aj Vy ostatní? Pýtajte sa vtedy, keď nič nenájdete, alebo nájdete rozporuplné odpovede...