Thajská kuracinka na červenom karí
Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.
- 2
Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme nakrájaný zázvor, karí pastu, limetkové listy, citrónovú trávu, pokrájané paradajky, rybaciu omáčku, červenú cibuľu a všetko spolu povaríme asi 5 minút.
- 3
Pred podávaním posypeme čerstvo posekaným koriandrom, pokvapkáme sezamovým olejom a podávame s limetom a posekanými čili papričkami, aby si jedlo každý dochutil podľa seba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu