Medové krídelká v pivovej omáčke

Ján Petrovka
šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne, 17. júla 2011
Medové krídelká v pivovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
0,5 l
200 g
200 g
2 dl
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté krídelká marinujeme v marináde z medu, masla, piva, zázvoru, tymianu a červenej cibuľky. Necháme zhruba hodinu odstáť.

  2. 2

    Z koreňovej zeleniny, červenej cibuľky a oleja pripravíme základ na omáčku, do ktorého pridáme bobkový list, citrón, pivo, horčicu, soľ a brusnice.

  3. 3

    Krídelká upečieme v rúre a pred podávaním prelievame hotovou omáčkou.

Diskusia k receptu

mamatata2
Kuracie krídelká mám veľmi rada, práve dnes som robila pečené s garam masala. Tento recept je trochu zložitejší, ale stojí za vyskúšanie, ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia