Patizón plnený pohánkou

alena45 - fotkaalena45, 15. júla 2011
Patizón plnený pohánkou
Foto: alena45

Znovu som sa nechala inšpirovať inou stránkou...

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
4 Pl
 alebo petržlenová vňať alebo bazalka
2 PL




Postup

  1. 1

    Mladému patizónu odkrojíme vršok a kávovou lyžičkou vydlabeme dužinu. Ide to veľmi dobre. Zvnútra posolíme a necháme odležať aspoň 10 minút.

    Patizón plnený pohánkou - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu nalejeme ľubovoľný olej, zohrejeme, pridáme nasekanú cibuľu, necháme zosklovatieť a prihodíme nakrájanú dužinu z patizónu. Premytú surovú pohánku zamiešame, osolíme, okoreníme, vhodíme ľubovoľné bylinky, zamiešame a odstavíme.

  3. 3

    Z patizónu vylejeme vypotenú vodu a lyžicou naložíme plnku asi do 3/4. Každý patizón zabalíme do alobalu, (na obrázku je rozbalený kvôli ukážke) položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch cca 45 minút.

    Patizón plnený pohánkou - obrázok 3
  4. 4

    Spolu s patizónom môžeme dať na plech piecť do alobalu zabalenú cviklu, cesnak, zemiak, cibuľu, len treba dať pozor, že každé bude hotové za iný čas.

Diskusia k receptu

martamm
Krasny a zdravy receptik. Mozno by som to obohatila este nejakou bielkovinou, mozno nastruhane tofu, alebo sojovy granulat, ale inak nemam namietky, ukladam, vyborny napad...
katkat
mnam, to vyzera strasne dobre... patizon som nikdy nejedla, ale tusim ho tymto receptom uvediem do svojho jedalnicka:)
alena45
v pôvodnom recepte bol ten patizón plnený ryžou, no keďže ja som ešte na dovolenke nebola a do plaviek sa tiež musím dostať, zvolila som takúto jednoduchú diétnu verziu. Samozrejme, že môžeš si tam dať aj slaninku, aj vajíčko, aj rizoto z obeda, je to jedno, podstatné pre mňa pri recepte bolo vyskúšať vydlabať patizón a niečo tam napchať. Išlo to prekvapivo ľahko a určite ho ešte niekedy niečím takto naplním. A vlastne to môže byť aj lodička z cukiny. Ale pozor, oboje musí byť mladé, aby tam mohla zostať šupka, ktorá tvar udrží.
jatanika
aký krásny patizón ... žltú som videla len cuketu ... s tou pohánkou je to zaujímavé ...
dorisa
Aj ja sa čudujem:) krásny recept, určite to muselo byť mňam...
alena45
Dorisa, mne priniesla semiačka dcéra z Južnej Afriky, ale potom som ich videla aj v Semenách v Tržnici na poschodí. Jeden koreň zo štyroch, čo mám posadené je dokonca tmavozelený, presne ako cukina, a tak tie vedľajšie žlté sú také žíhané na zeleno a jeden koreň je úplne žltý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia