Kapusta s červenou repou fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 8. augusta 2011

Pomer kapusty a repy má byť jedna k jednej, ale nám viac chutí, ak je červenej repy len trochu na farbu

80 minút
príprava
17 minút
na 85 °C

Suroviny

1,5 kg
0,5 kg
300 g
0,5 l
2 dcl
2 čl
200 g




Postup

  1. 1

    uvarím červenú repu, asi tri ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg.

  2. 2

    Z vody, octu, cukru a soli - uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule - to aby sa náhodou niekto nezmýlil.

  3. 3

    Repu nastrúhať na strúhadle väčšom. Kapustu na pásiky, aj cibuľu - toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Môže sa aj hneď, ale ide to ťažšie a mala som aj tak málo miesta na miešanie. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev. Bude sa zdať, že je ho málo, ale vždy mi to vyjde, niekedy je aj trochu navyše.

Diskusia k receptu

kimlo
Dobré je pridať tam trocha nastrúhaného chrenu..
marianna76
s chrenom tiež dobré, ale už by to bolo iné.... a druhú dávku som robila trošku sladšiu a menej cibule, kôli mladšiemu synovi.
pacik
Veľmi dobrý šalátik, robievam ho už roky. Dá sa zaliať aj ocedeným Dekom (bez zrniečok) ...
dorisa
Si šikovná. V zime,ako by si našla. Ja budem asi len samú cviklu zavárať, tá sa jediná pekne vydarila. Alebo skúsim zo pár pohárikov aj podľa teba.
jerica
šikulka , ja robievam len ako píše @ kimlo pridám nastúhaný chren a kmín,ináč@ výborné nakopnutie pre tých čo zavárajú:-))
danculka
@kimlo má pravdu,ale tento rok ju robiť nebudem,zostala z vlanajška,vidno , že si dala menej repy,je bledšia,ale čo je doma sa počíta:)))))))))))si šikovná...
ancicka
Ja robievam tak isto a v zime je veľmi vhodný na rôzné šaláty.Naši si nakrajú salámy a na to tatarku a šalát hotový za pár minút.
ancicka
Takúto kapustu robievam tiež a je veľmi dobrá v zime na šaláty.
ola111
Tak túto kapustu ešte urobím,vyzerá výborne,@marianna76 ,približne-
koľko si urobila pohárov z tej dávky 5,5?
zdezda
marianna76, tých 17min. ju treba zavárať, či to ide aj bez neho?
marianna76
Ďakujem Vám, červenú repu samu mám z minulého roka, preto som aj menej siala. Z jednej dávky mojich 5,5 kg /kapusa+repa/ som mala asi 8 pohárov veľkých, tých som zavarila, + 1 pohár som odložila pre našich nezaváraného a trochu do misky hneď k jedeniu.
zdezda ja vždy zaváram asi tých 17 - 20 min na tých 85. - radšej
tatranka
Marianka určite si tvoj recept urobím.Budem aj čistú repu robiť,ale túto s kapustičkou som už asi tri roky nerobila.Ty si mi ju pripomenula.Len pár pohárikov.
alena45
Dnes som mala zavárací deň, robila som cviklu s kapustou podľa Teba, cviklu s jablkami, zaváranú tekvicu na omáčky, baranie rohy a už mám dosť. Zajtra pokračujem ďalej.
bejaja
recept poznám a robím ho, pridávam ešte chren...
ola111
@marianna76 ,výborný recept,ďakujem.Urobila som len na skúšku
z jednej dávky,zajtra musím urobiť ešte raz,keďže sme už skúšobne
zjedli tri poháre a toť-zima ešte v nedohľadne:-)))
angel2611
Ja ju robievam tiez. ked mame chut na rychly, fajny salatik, zlejem z tejto calamadky stavu pridam sampinony z konzervy , kukuricku, nastruham jemnu salamu, pridam tatarku.a vyborny salat na rychlu veceru alebo ranajky je hotovy.odporucam vyskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia