Zeleninová panvička s ryžovými rezancami

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 25. júla 2011
Zeleninová panvička s ryžovými rezancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
Zelenina na wok:
100 g (nakrájanej na kolieska alebo pásiky)
100 g nakrájanej na jemno
100 g, alebo červená
50 g
20 g
50 g
50 ml
20 g
40 ml




Postup

  1. 1

    Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme prevariť. Solamyl alebo maizenu rozmiešame v troške vody a podlejeme vriaci karamel so sójovou omáčkou, pridáme na veľmi jemno pokrájaný zázvor a krátko prevaríme.

  2. 2

    Na oleji urestujeme nakrájanú zeleninu a spojíme s ryžovými rezancami, ktoré sme na tri minúty ponorili do vriacej vody, a podlejeme pripravenou omáčkou. Ďalšie dochucovanie je už na každom experimentátorovi – hodí sa čili, kurkuma, ešte pridať mletý zázvor, namočené judášovo ucho alebo huby shitake.

Diskusia k receptu

babav
Jedlo vyzera krasne.Neviem co je judasovo ucho,este som taky nazov nepocula (?!)
jatanika
@babav , judášovo ucho je ľudový názov pre hubu "uchovec bazový" .... u nás na Slovensku rastie .... a dá sa aj kúpiť, pestuje sa....
bozulka
Judášovo ucho je vlastne shitake.Ja takto robím s hlivou a je to výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia