Zeleninová panvička s ryžovými rezancami
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 25. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 25. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
Zelenina na wok: | |
100 g (nakrájanej na kolieska alebo pásiky) |
|
100 g nakrájanej na jemno |
|
100 g, alebo červená |
|
50 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
20 g |
|
40 ml |
|
|
Postup
-
1
Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme prevariť. Solamyl alebo maizenu rozmiešame v troške vody a podlejeme vriaci karamel so sójovou omáčkou, pridáme na veľmi jemno pokrájaný zázvor a krátko prevaríme.
- 2
Na oleji urestujeme nakrájanú zeleninu a spojíme s ryžovými rezancami, ktoré sme na tri minúty ponorili do vriacej vody, a podlejeme pripravenou omáčkou. Ďalšie dochucovanie je už na každom experimentátorovi – hodí sa čili, kurkuma, ešte pridať mletý zázvor, namočené judášovo ucho alebo huby shitake.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu