Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe

Jaroslav Žídek
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR

Suroviny

Na cuketové palacinky:
1,5 šálky
1 šálka
1 ks
1/2 čl
1 ks, malá
1/2 ks
1 ks
4 PL
1 pl, na potretie
Na šalát z melóna cantaloupe:
2 ks
3 PL
z 1 citróna
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len trocha hustejšie, a pridáme kypriaci prášok do pečiva. Umytú cuketu a papriku nakrájame na malé kocky, šalotku nadrobno. V panvici s odnímateľnou alebo kovovou rukoväťou rozohrejeme lyžicu oleja a orestujeme na ňom štvrtinu cukety, papriky a šalotky. Potom zmes zalejeme štvrtinou cesta a dáme na 8 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Postup opakujeme ešte tri razy.

  2. 2

    Šalát z melóna: Najemno nakrájanú jarnú cibuľku vmiešame do čili omáčky zmiešanej s citrónovou šťavou. Z melóna odstránime jadierka, ošúpeme ho, nakrájame na plátky a premiešame s dresingom. Cuketové palacinky podávame potreté čili omáčkou a ozdobené listom šalátu a krevetami.

Diskusia k receptu

elenam
Tie palacinky beriem, ale šalát si dám počas cesty do cudzích krajín ... Alebo u nás s baculatou peňaženkou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia