Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
executive šéf Erdödyho paláca v Bratislave, 30. júla 2011
Foto: Z KNIHY ŠÉFKUCHÁR V PALÁCI, vydavateľstvo IKAR
Suroviny
Na cuketové palacinky: | |
1,5 šálky |
|
1 šálka |
|
1 ks |
|
1/2 čl |
|
1 ks, malá |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 pl, na potretie |
|
Na šalát z melóna cantaloupe: | |
2 ks |
|
3 PL |
|
z 1 citróna |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len trocha hustejšie, a pridáme kypriaci prášok do pečiva. Umytú cuketu a papriku nakrájame na malé kocky, šalotku nadrobno. V panvici s odnímateľnou alebo kovovou rukoväťou rozohrejeme lyžicu oleja a orestujeme na ňom štvrtinu cukety, papriky a šalotky. Potom zmes zalejeme štvrtinou cesta a dáme na 8 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Postup opakujeme ešte tri razy.
- 2
Šalát z melóna: Najemno nakrájanú jarnú cibuľku vmiešame do čili omáčky zmiešanej s citrónovou šťavou. Z melóna odstránime jadierka, ošúpeme ho, nakrájame na plátky a premiešame s dresingom. Cuketové palacinky podávame potreté čili omáčkou a ozdobené listom šalátu a krevetami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu