Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 2. augusta 2011
Biela kačacia pečeň s paprikovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
400 g
500 ml
200 g
10 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájanú papriku opečieme na olivovom oleji, podlejeme šľahačkou, povaríme asi osem minút, rozmixujeme, osolíme, okoreníme a prepasírujeme.

  2. 2

    Foie gras ugrilujeme tak, aby vnútri zostala medium a neprepiekla sa, lebo ako vieme, foie gras je tuk.

  3. 3

    Toast vykrojíme do správneho tvaru, opečieme a potrieme cesnakom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia