Foto: chorvat
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé oblanšírujeme paradajky. Z paradajok odstránime semienka. Použijeme iba chutnú dužinu bez šupky, ktorú nakrájame na malé kocky(5x5mm). Ochutíme soľou a korením, prípadne kto má rád môže použiť balzamikový ocot. Očistíme a nakrájame papriky a mrkvu na rovnako veľké kocky ako paradajky. Papriku a mrkvu krátko sparíme, približne 2 minúty a ochutíme soľou a korením. Redkvičku si nakrájame na julien pásiky. Ostáva mozzarella, ktorú rovnako nakrájame na malé kocky.
- 2
Pri servírovaní postupujeme nasledovne: umytú a osušenú rucoku uložíme na spod. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a následne posypepe soľou a korením. Na rucolu položíme formu na tvarovanie pokrmov. Ako prvá vrstva na rucole sú paradajky. Na ne poukladáme pár lístkov bazalky. Každú vrstvu jemne utlačíme. Ďaľšou vrstvou sú redkvičky. Nasledujú papriky, mrkva a mozzarella. Nezabudnime každú vrstvu utlačiť. Odstránime formu a na záver ozdobíme a zároveň dochutíme celý šalát balzamikovou redukciou. Jednoduchý šalát, ktorý poteší vaše oči aj dušu. Dobrú chuť
- 2
Diskusia k receptu