Bocconcini šalát

chorvat - bez fotkychorvat, 14. augusta 2011
Bocconcini šalát
Foto: chorvat
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

  rôzne farby




Postup

  1. 1

    Ako prvé oblanšírujeme paradajky. Z paradajok odstránime semienka. Použijeme iba chutnú dužinu bez šupky, ktorú nakrájame na malé kocky(5x5mm). Ochutíme soľou a korením, prípadne kto má rád môže použiť balzamikový ocot. Očistíme a nakrájame papriky a mrkvu na rovnako veľké kocky ako paradajky. Papriku a mrkvu krátko sparíme, približne 2 minúty a ochutíme soľou a korením. Redkvičku si nakrájame na julien pásiky. Ostáva mozzarella, ktorú rovnako nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Pri servírovaní postupujeme nasledovne: umytú a osušenú rucoku uložíme na spod. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a následne posypepe soľou a korením. Na rucolu položíme formu na tvarovanie pokrmov. Ako prvá vrstva na rucole sú paradajky. Na ne poukladáme pár lístkov bazalky. Každú vrstvu jemne utlačíme. Ďaľšou vrstvou sú redkvičky. Nasledujú papriky, mrkva a mozzarella. Nezabudnime každú vrstvu utlačiť. Odstránime formu a na záver ozdobíme a zároveň dochutíme celý šalát balzamikovou redukciou. Jednoduchý šalát, ktorý poteší vaše oči aj dušu. Dobrú chuť

    Bocconcini šalát - obrázok 2

Diskusia k receptu

evas13
Hmmm toto vyzerá velmi zaujímavo, vyskúšam. Len by som chcela vedieť čo je balzamiková redukcia?
frezia68
Máš pravdu,potešil a určite je chutný.Si šikovný :-)))
danculka
zmysel,pre niečo pekné Ti nechýba,ja na rukolu si nemôžem navyknúť,ale tu by chýbala,super....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia