Pokus-kus fotorecept

jody - fotkajody, 11. augusta 2011
Pokus-kus (fotorecept)
Foto: jody

Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 /kapia




Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny a ideme na to!

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plynovom šporáku ´ugrilujeme´ papriku. :-) Pôvodne som chcela kúpiť kápiu, nie je taká hrubá a má lepšiu chuť a lepšie by sa bola prepiekla. Mali však len tie hrubostenné, ale museli stačiť. Papriku spečieme do čierna, šupneme do misky, prikryjeme alobalom a necháme 15 minút postáť.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich pod tečúcou vodou zbavíme kože. Mala by zísť celá.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme zvariť vodu. Množstvo neviem, všetko som robila od oka. Keď zovrie, rozpustíme v nej jeden slepačí bujón.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vodu vypneme, nasypeme kuskus, množstvo odhadom, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút postáť. Krásne napučí.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keby som bola mala kápiu, tak ju len nakrájam nadrobno a vmiešam do kuskusu. Ale tá hrubostenná paprika nebola úplne prepečená, tak som ju na pár minút hodila do woku na trošku oleja. Potom ju zamiešame do kuskusu.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Wok utrieme papierovým obrúskom, pridáme čerstvý olej a opekáme v ňom fazuľku nakrájanú na drobné šikmé kúsky a cibuľu.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme kuracinu nakrájanú na rezance...

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a keď sa zatiahne, zasypeme dvomi lyžičkami garam masala, necháme ho v oleji pustiť vôňu, premiešame, posolíme.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch nasypeme na drobno pokrájanú brokolicu, podlejeme pohárom vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Neskôr pridáme obe vňate a ešte za lyžičku garam masala.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakoniec v prípade potreby prihustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Servírujeme ako nás napadne... :-) Neskoro ma napadlo, že by na vrch pasovalo trochu jogurtu, skúsim nabudúce.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Prajem dobrú chuť.

    Pokus-kus (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

kuchticka
@jody , velmi pekne, ako obycajne.
Mam vyskusane - pomer 1:1 - dam varit hrcek vody s pridanim trochu soli a lyzicou olov. oleja, ked zovrie odstavim a nasypem hrncek kuskusu, zakryjem a po troch minutach nacechram vidlickou a servirujem.
huck
Krasne spracovany fotopostup. Všetka čest! Vynikajuce zdrave, letne jedlo. Mam doma všetko okrem Garam masaly... bez nej to nebude ono? Inak papriku hned po po pečeni, alebo grilovani - taku horucu strčim do igelitoveho vrecuška a necham nech sa dobre spari a ochladi. Pri tom sa tvrda horna šupka oddeli a len ju elegantne , bez namahy stiahnem z papriky a všetky štavy a aromy ostanu v paprike.
jody
@Mishamant , och! Prepac, absolutne som netusila, ze tu jedlo s tymto nazvom uz je... nenapadlo mi, ze niekto moze vymyslat take strelene nazvy ako ja :-)))
@Huck , skus pouzit inu zmes korenia, najlepsie nieco orientalne, bude to super, uvidis...
baboja
Vyzera to velmi lakavo.O kus-kuse som vela pocula,ale este nikdy nejedla.Asi sa vdaka Vareche k tomu dopracujem.Ukladam a vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia