Foto: jody
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme suroviny a ideme na to!
-
2
Na plynovom šporáku ´ugrilujeme´ papriku. :-) Pôvodne som chcela kúpiť kápiu, nie je taká hrubá a má lepšiu chuť a lepšie by sa bola prepiekla. Mali však len tie hrubostenné, ale museli stačiť. Papriku spečieme do čierna, šupneme do misky, prikryjeme alobalom a necháme 15 minút postáť.
-
3
Potom ich pod tečúcou vodou zbavíme kože. Mala by zísť celá.
-
4
Do hrnca dáme zvariť vodu. Množstvo neviem, všetko som robila od oka. Keď zovrie, rozpustíme v nej jeden slepačí bujón.
-
5
Vodu vypneme, nasypeme kuskus, množstvo odhadom, zamiešame, prikryjeme a necháme 15 minút postáť. Krásne napučí.
-
6
Keby som bola mala kápiu, tak ju len nakrájam nadrobno a vmiešam do kuskusu. Ale tá hrubostenná paprika nebola úplne prepečená, tak som ju na pár minút hodila do woku na trošku oleja. Potom ju zamiešame do kuskusu.
-
7
Wok utrieme papierovým obrúskom, pridáme čerstvý olej a opekáme v ňom fazuľku nakrájanú na drobné šikmé kúsky a cibuľu.
-
8
Pridáme kuracinu nakrájanú na rezance...
-
9
... a keď sa zatiahne, zasypeme dvomi lyžičkami garam masala, necháme ho v oleji pustiť vôňu, premiešame, posolíme.
-
10
Na vrch nasypeme na drobno pokrájanú brokolicu, podlejeme pohárom vody, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút.
-
11
Neskôr pridáme obe vňate a ešte za lyžičku garam masala.
-
12
Nakoniec v prípade potreby prihustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.
-
13
Servírujeme ako nás napadne... :-) Neskoro ma napadlo, že by na vrch pasovalo trochu jogurtu, skúsim nabudúce.
-
14
Prajem dobrú chuť.
Mam vyskusane - pomer 1:1 - dam varit hrcek vody s pridanim trochu soli a lyzicou olov. oleja, ked zovrie odstavim a nasypem hrncek kuskusu, zakryjem a po troch minutach nacechram vidlickou a servirujem.
@Huck , skus pouzit inu zmes korenia, najlepsie nieco orientalne, bude to super, uvidis...