Foto: matus113
Francúzska špecialita zo slovenskej kuchyne.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Slaninu si nadrobno nakrájame a vyškvaríme ju. Pokiaľ sa nám slanina škvarí, pripravíme si chlieb. Zrežeme ostrým nožom vrch chleba a vydlabeme z neho striedku na väčšie kusy, ktoré potom poukladáme na plech.
- 2
Papriky aj pažítku nadrobno nakrájame. Pripravíme syrovú plnku. Do misky zmiešame 1 pochúťkovú smotanu, 2 tavené syry, nivu, tvrdý syr každý si sám zvolí podľa chuti. Ďalej pridáme nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, čiernym korením a vegetou.
- 3
Vyškvarenou slaninou potrieme vnútro bochníka aj kúsky chleba okolo, ktoré budeme namáčať do roztopeného syra. Do bochníka pridáme syrovú zmes a zakryjeme vrchnou časťou chleba. Dáme piecť na 20 minút a 180 stupňov. Fondue môžeme pripraviť napríklad pre návštevu a podávame s bielym vínom alebo vychladeným pivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už sa teším, že ho zase urobím.
já vím, že je to asi pitomý dotaz, ale zajímá mě to :-)