Foto: oco
Chutné aj pre vegetariánov podľa mňa. Či?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu a huby nakrájame.
-
2
Rozpálime olej pridáme cukor a ocot urobíme karamel,pridáme hlivu,premiešame a dusíme,pridáme zeleninu,koreniny,chilli papričku,dusíme.
-
3
Na karamely dusíme za stáleho miešania hlivu potom pridáme pór a o chvíľu ostatnú zeleninu.Ochutíme soľou,korením a drvenou chilli papričkou.Zakryjeme a dusíme asi 10 minút.
-
4
Osolenú vodu necháme zovrieť,vložíme polámané čínske instanté rezance a odstavíme.Po 3 minutách sú hotové.Rezance ocedíme a na suchej teflonovej panvici opekáme,pridáme sójovú omáčku a miešame aby sa sójová omáčka spojila s cestovinou.Aby sa cestovina nezačala lepiť medzi sebou pridáme trochu olivového oleja.Cestoviny smažíme tak 5 minút. Nakoniec cestoviny zmiešame s hlivovo - zeleninou zmesou dochutíme chilli omáčkou a podľa potreby soľou.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu