Foto: afataga
Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako gyros ale napichované na ihle, toto je slovenská varianta Zobraziť celý popisPodobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako gyros ale napichované na ihle, toto je slovenská varianta so slaninou, ale nemusí byť. Množstvá neuvádzam, každý nech si dá podľa chuti a množstva jedákov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
deň vopred si urobím tzaziky a dám do chladničky. Tiež naložím maso do marinády, nesolím
-
2
Na druhý deň pred grilovaním maso osolím a napichám na ihly
-
3
Zatiaľ niekto založí v krbe požiar :-) aby bola riadna pahreba
-
4
Medzi tým urobím šalát
-
5
Potom už len grilujeme maso a zeleninu a potierame všetko zvyšnou marinádou
-
6
A grilujeme..........
-
7
Takto vyzerá grilovaná zelenina, prvý krát sme skúšali zemiak, bol vyborný
-
8
A takto hotové masko
-
9
A takto hotová papanica
Souvlaki sa obvykle v Grécku robí veľmi jednoducho - soľ, čierne korenie a marináda z citrónovej šťavy, oleja a oregana. V jednoduchosti je krása a charakteristickú chuť a jemnosť mäsu dodá práve tá citrónová šťava.
@afataga : pozor na konečné množstvo soli, hotové zmesi obsahujú spústu soli, v recepte sú zmiešané dve hotové zmesi a ešte aj zvlášť soľ...
Dik za rady, ale ja mam uchylku co sa soli tyka, vsetko si dosolujem :-)
Viem ze to nie je original, ved som to aj tak nazvala
6km od nás je farma , kde kúpiš jahňacinku, mladého býčka , čerstvú
hovädziu sviečkovicu a môžeš si ju objednať aj s dovozom do domu.
je celkom dobrá strava
lh4.googleusercontent.com/-dQIsTPU2Qh8/UcAgIGmHPRI/AAAAAAAAAgs/VK...