Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky

afataga - fotkaafataga, 29. mája 2011
Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky
Foto: afataga

Podobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako gyros ale napichované na ihle, toto je slovenská varianta Zobraziť celý popisPodobné sme jedávali v Grécku volá sa to souvlaki, čítaj suflaki, je to niečo ako gyros ale napichované na ihle, toto je slovenská varianta so slaninou, ale nemusí byť. Množstvá neuvádzam, každý nech si dá podľa chuti a množstva jedákov.

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

marináda:
na grilovanie:
 alebo stehno
 (prerastaná slanina)
šalát:
tzaziky:




Postup

  1. 1

    deň vopred si urobím tzaziky a dám do chladničky. Tiež naložím maso do marinády, nesolím

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň pred grilovaním maso osolím a napichám na ihly

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ niekto založí v krbe požiar :-) aby bola riadna pahreba

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým urobím šalát

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len grilujeme maso a zeleninu a potierame všetko zvyšnou marinádou

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 5
  6. 6

    A grilujeme..........

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá grilovaná zelenina, prvý krát sme skúšali zemiak, bol vyborný

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 7
  8. 8

    A takto hotové masko

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 8
  9. 9

    A takto hotová papanica

    Grécka grilovačka na Slovensku po slovensky - obrázok 9

Diskusia k receptu

tatranka
Grilovačky v prírode,alebo na záhrade mám veľmi rada.Jedlo lepšie chutí.Tá atmosféra samotného pikniku je veľmi príjemná.
babidka
a sme doma! tohto sa dokazem "naladovat" az do prasknutia ....trosku ti zavidim , my teraz nemame na grilovacky vela casu....
vini55
Máš pekný záhradný krb, predpokladám, že aj s udiarňou. Mne sa podarilo grilovať túto sobotu, trochu nás postrašil dážď, ale na atmosfére a chuti to neubralo. Grilujete niekto maršmeláky ? Ja síce sladké a Ameriku nemusím, ale toto si nikdy nikdy neodpustím a ešte kukuricu....
afataga
vini dakujem za pochvalu, krb je kopia od Chorvata, ale my sme ho este oblozili kamenom, udiaren tam nie je, ja nemam rada udene maso
ajrin
Ten krb ti zavidim-kto je to Chorvat?
afataga
Chorvat je chlap chorvatskej narodnosti co byva v Chorvatsku , je ich tam dost vela :-)
duschko
Odkedy som na vareche, len priberam. No nevyskusat taku grilovacku by bolo ....... Ukladam do MKK
wegar
Poznámky na okraj, na tzatziki použite hustý smotanový jogurt a nechajte ho odkvapkať, určite nie nízkotučný z reklamy. Aj z uhoriek treba vytlačiť šťavu, výsledkom má byť hustý krémový "šalát".
Souvlaki sa obvykle v Grécku robí veľmi jednoducho - soľ, čierne korenie a marináda z citrónovej šťavy, oleja a oregana. V jednoduchosti je krása a charakteristickú chuť a jemnosť mäsu dodá práve tá citrónová šťava.
@afataga : pozor na konečné množstvo soli, hotové zmesi obsahujú spústu soli, v recepte sú zmiešané dve hotové zmesi a ešte aj zvlášť soľ...
afataga
wegar, jasne ze uhorky vymackavam, vidis ze vysledok je husta masa.
Dik za rady, ale ja mam uchylku co sa soli tyka, vsetko si dosolujem :-)
Viem ze to nie je original, ved som to aj tak nazvala
lubosek
super recept hned v piatok vyskusame diiik za inspiraaciju to bude zase mnamka uz sa tesiim
angast
parádne šulfíky . Toto som ešte nevidel , som tu pomerne krátko a stále objavujem super recepty. Výborný recept , ale ja mám jahňacinku , tak to bude ako originál šuflak.
kimlo
@angast kde na tú jahňacinku stále chodíš? Naposledy som videl u Vás tie isté supermarkety ako aj u nás...
tiginko
všetko, všetúčko mám, len taký parádny krb nie :-(
angast
@kimlo
6km od nás je farma , kde kúpiš jahňacinku, mladého býčka , čerstvú
hovädziu sviečkovicu a môžeš si ju objednať aj s dovozom do domu.
staja
@kimlo , a to kam chodíš na tú farmu? Išla by som to aj ja pozrieť.
afataga
@kimlo u nas su aj moravske masiarstva, viem o dvoch, kde mavaju aj jahnacinu, ak budes mat cestu, ozvi sa, znavigujem ta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia