Bobkový list

Recepty, kde je bobkový list

prazdny

Kapustová polievka so scirankou k MDŽ

Večera

Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....

prazdny

Veľkonočná biela polievka

Večera

Na Bielu sobotu má byť biela polievka. V tomto videu uvidíte ako ju pripraviť.

prazdny

Huspenina (studenô)

Bravčové mäso

Huspeninová dobrota je pochúťka i liek. Hoci existuje veľké množstvo receptov na huspeninu (napr. s...

prazdny

Šošovica s tofu a so špaldovými plackami podľa Petra Petka Opeta

Bezmäsité jedlá

Pozrite si jednoduchý recept od speváka a spisovateľa Petra Petka Opeta na prípravu vegetariánskej dobroty zo šošovice....

prazdny

Bravčové plece na divoko so žemľovou knedľou

Bravčové mäso

Nie som veľký fanúšik bravčového mäsa, ale tento recept sa mi zapáčil hneď pri prvom ochutnaní....

prazdny

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

prazdny

Jelení guláš s cviklou

Hlavné jedlá

Odležané mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme a postupne prudko opražíme na masti. Potom...

prazdny

Krémová račia polievka

Večera

Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

prazdny

Segedínsky guláš s domácou kysnutou knedľou

Bravčové mäso

Teraz je ten pravý čas na toto jedlo. Keďže som dostala kúpiť pekné, pokrájané bravčové...

prazdny

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

prazdny

Šošovicový prívarok so strateným vajcom

Bezmäsité jedlá

Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom,...

prazdny

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

prazdny

Tafelspitz

Hovädzie mäso

Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...

prazdny

Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami

Večera

Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....

prazdny

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky

Bravčové mäso

Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

prazdny

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami

Nátierky

Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

prazdny

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty

Hlavné jedlá

Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

prazdny

Slovenská huspenina

Bravčové mäso

Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

prazdny

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát

Bravčové mäso

"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...