Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
mesačník Varecha, 24. júna 2024
Foto: Shutterstock
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie. Je jednoduché na prípravu a pri jeho príprave sa naozaj fantázii medze Zobraziť celý popisSoté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie. Je jednoduché na prípravu a pri jeho príprave sa naozaj fantázii medze nekladú, záleží len na vašej chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky veľké asi 0,5 cm. Huby očistíme a nakrájame ich na štvrtiny alebo šestiny v závislosti od ich veľkosti, brokolicu nakrájame na kúsky.
- 2
Kuracie prsia vložíme do hrnca. Prilejeme kurací vývar a v prípade potreby studenú vodu tak, aby bolo mäso zakryté. Pridáme bobkové listy a varíme na miernom ohni prikryté pokrievkou približne 20 minút, pričom po10 minútach pridáme kúsky mrkvy, hrášok a brokolicu a necháme dusiť. Potom mäso a zeleninu scedíme a vývar si necháme.
- 3
Na inej panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom cibuľu a huby. Dochutíme trochou soli a korenia a potom podlejeme odloženým vývarom. Kukuričný škrob rozmiešame v troche vody do hladka a pridáme do vriacej tekutiny. Necháme zhustnúť.
- 4
Uvarené mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme do hubovej omáčky aj s hráškom, mrkvou a brokolicou. Pridáme citrónovú šťavu a smotanu na varenie a podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte prevaríme.
- 5
Podávame s ryžou.
Tiež kuracie soté:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu