Kuracie soté
Kuracie soté

Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 24. júna 2024
Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Foto: Shutterstock

Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie. Je jednoduché na prípravu a pri jeho príprave sa naozaj fantázii medze Zobraziť celý popisSoté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie. Je jednoduché na prípravu a pri jeho príprave sa naozaj fantázii medze nekladú, záleží len na vašej chuti.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g (alebo mrazený)
200 g
1 ks
2 ks
300 g
400 ml
2 ks
2 PL
2 ČL
1 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky veľké asi 0,5 cm. Huby očistíme a nakrájame ich na štvrtiny alebo šestiny v závislosti od ich veľkosti, brokolicu nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Kuracie prsia vložíme do hrnca. Prilejeme kurací vývar a v prípade potreby studenú vodu tak, aby bolo mäso zakryté. Pridáme bobkové listy a varíme na miernom ohni prikryté pokrievkou približne 20 minút, pričom po10 minútach pridáme kúsky mrkvy, hrášok a brokolicu a necháme dusiť. Potom mäso a zeleninu scedíme a vývar si necháme.

  3. 3

    Na inej panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom cibuľu a huby. Dochutíme trochou soli a korenia a potom podlejeme odloženým vývarom. Kukuričný škrob rozmiešame v troche vody do hladka a pridáme do vriacej tekutiny. Necháme zhustnúť.

  4. 4

    Uvarené mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme do hubovej omáčky aj s hráškom, mrkvou a brokolicou. Pridáme citrónovú šťavu a smotanu na varenie a podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte prevaríme.

  5. 5

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia