Kuracie soté na smotane s kolienkami fotorecept
Foto: kitchenguru
Recept na rýchly obed.
Suroviny
200 g |
|
1 téglik |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
1,5 PL |
|
1/2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (kolienka) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. V hrnci rozohrejeme olej s cibuľou, ktorú sme očistili a nakrájali na menšie kúsky. Pridáme mäso, mletú papriku a mäso opražíme až postupne začne púšťať šťavu. Postupne podlievame vodou (spolu cca 250 ml) a necháme mäso variť v šťave a pridáme všetko korenie aj bobkový list aj roztlačený cesnak.
-
2
Keď je mäso uvarené, pridáme kyslú smotanu a povaríme ešte 10 - 12 minút. Ak chceme, zahustíme múkou. Ja som iba jemne cez sitko poprášila lyžičkou hladkej múky a rozmiešala, ale nie je to potrebné. Ak chceme, pridáme citrónovú šťavu pre chuť.
-
3
Podávame s uvarenou cestovinou (kolienkami).
Neprirovnávaj neprirovnateľné. V našej školskej jedálni varili lepšie ako v hociktorej dnešnej reštaurácii. Jedine tam som jedla najlepšie pľúcka na smotane, kôprovú omáčku s parenými knedlikmi, špenátovú či paradajkovú polievku, dukátové buchtičky alebo buchty na pare. A vývary, z doma chovaných kurčiat a sliepok. Je pravda že v jedálňach sa nemali čas piplať s každou porciu uloženou na tanier ako Pohlreich, ale to ešte neznamená, že jedlo je nechutné. Aj na strednej škole som chodila do jedálne kde varili veľmi dobre a dokonca som si nie raz pýtala recepty. Aj keď nie som vyučená kuchárka, uráža ma ak niekto hádže to čo sa mu nepáči do jedného vreca s názvom školská jedáleň.
To bolo cieľom. Jednoducho a relatívne rýchlo.