Údená krkovička s bôbovicou
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, včera 07:00

Foto: Shutterstock
porcií
Postup
-
1
Fazuľu namočíme na noc do vody. Mäso vložíme do hrnca, zalejeme ho vodou približne na 6 hodín, aby sme odstránili soľ. Vodu pravidelne vymieňame.
- 2
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska. Cibuľu ošúpeme. Potom vložíme do veľkého hrnca s vodou spolu s mäsom, bobkovým listom a klinčekmi a varíme na miernom ohni približne 2 hodiny.
- 3
Vopred namočenú fazuľu uvaríme osobitne domäkka.
- 4
Urobíme bešamel – na panvici rozohrejeme maslo, pridáme múku a miešame metličkou, kým sa nevytvorí svetlá zápražka. Odoberieme 500 ml vývaru z mäsa, pridáme do zápražky a za stáleho miešania varíme 3 minúty. Pridáme fazuľu a saturejku a varíme na miernom ohni ďalších 10 minút.
- 5
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode.
- 6
Na panvici opečieme nakrájanú slaninu dochrumkava.
- 7
Mäso vyberieme z vývaru, necháme odkvapkať a nakrájame na plátky. Na taniere ich dáme spolu s fazuľou a zemiakmi, ktoré posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a opraženou slaninou.
Tiež Údená krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, v supermarketoch bežne predávané údené mäso netreba takto namáčať. Fazuľa bôbovica je veľká farebná fazuľa, volá sa aj maslová fazuľa. Pre predstavu, nájdete ju aj v týchto receptoch na fotkách:
varecha.pravda.sk/recepty/bobovica-polievka-s-udenym-maso...
varecha.pravda.sk/recepty/zahoracka-fazulovica-fotorecept...
Pekný večer.