Foto: ryzasos
Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale uvarenou ryžou.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g uvarená |
|
nesolené |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
200 g mrazená (hrášok, zelená fazuľka...) |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
|
Postup
-
1
Kešu oriešky osmahnite na panvici na sucho a medzitým nechajte vajcia uvariť na mäkko.
- 2
Na panvicu pridajte olej, potom nakrájanú cibuľu a na miernom ohni restujte 5 minút. Potom primiešajte karí, kurkumu, bobkový list a nasekaný cesnak. Pridajte aj 2 lyžice vody a za stáleho miešania varte 2 - 3 minúty.
- 3
Pridajte uvarenú ryžu, mrazenú zeleninu a varte, kým zelenina nezmäkne.
- 4
Potom pridajte špenát a citrónovú šťavu a premiešajte.
- 5
Rozdeľte do misiek, ozdobte kešu, koriandrovou vňaťou a pridajte vajíčko. Podávajte ihneď.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu