Zeleninové kedgeree

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 13:30. Komerčný recept.
Zeleninové kedgeree
Foto: ryzasos

Vychutnajte si živé chute zeleninového kedgeree, nádherného vegetariánskeho receptu s aromatickým korením, zeleninou a dokonale uvarenou ryžou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g uvarená
 nesolené
2 ks
1 PL
1 ks
1 PL
1/2 ČL
1 ks
1 strúčik
200 g mrazená (hrášok, zelená fazuľka...)
100 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Kešu oriešky osmahnite na panvici na sucho a medzitým nechajte vajcia uvariť na mäkko.

  2. 2

    Na panvicu pridajte olej, potom nakrájanú cibuľu a na miernom ohni restujte 5 minút. Potom primiešajte karí, kurkumu, bobkový list a nasekaný cesnak. Pridajte aj 2 lyžice vody a za stáleho miešania varte 2 - 3 minúty.

  3. 3

    Pridajte uvarenú ryžu, mrazenú zeleninu a varte, kým zelenina nezmäkne.

  4. 4

    Potom pridajte špenát a citrónovú šťavu a premiešajte.

  5. 5

    Rozdeľte do misiek, ozdobte kešu, koriandrovou vňaťou a pridajte vajíčko. Podávajte ihneď.

Diskusia k receptu

2010
Kedgeree je super tradicny anglicky kolonialny recept do ktoreho ide udena treska, to nie je recept ala slovenske rizoto s mrazenou zeleninou , je to skor na bazi biryany, v indii sa mrazena zelenina nepouziva, takze najskor by tam isla sosovica, plus cerstvy spenat atd...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia