Ančovičky

Ančovičky ako ingrediencia v receptoch:

  • Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept)

    Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept)

    Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197. Obľúbili sme si ho hlavne pre jeho nové pohľady na svet úžitkových rastlín a ich vplyv na zdravú výživu.

  • Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou (fotorecept)

    Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z nového časopisu „Milk street“, kde na str. 17 je uvedený taliansky rcp „Bagna d´Interno”, čo je vlastne pikantná paradajková...

  • Špagety zo Stredomoria

    Špagety zo Stredomoria

    Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

  • Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho konzumácii nemáte výčitky svedomia, že ste zradili svoje predsavzatie, že do leta Vám bikini padnú „tip-top“ ! Vhodné ako prosté...

  • Točence s olivovo-ančovičkovou pastou (fotorecept)
  • Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou

    Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou

    Miluji mořské plody a ráda ochutnávám hlavně na dovolené u moře různé úpravy. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

  • Mašličky alla puttanesca :) (fotorecept)

    Mašličky alla puttanesca :) (fotorecept)

    Recept z relácie S Italem v kuchyni :) my to robíme veľmi často je to nenáročné na suroviny a veľmi chutnučké , hotové za pol hodinku :)

  • Palacinkový závin s lososom

    Palacinkový závin s lososom

    Z cesta obvyklým spôsobom upečieme tenké chrumkavé palacinky.

  • Recept bez obrázku

    Tatarák inak

    Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa na prípravu nepoužíva najdrahšia sviečková, ktorá je podľa mňa menej výrazná ako nízky roštenec. POZOR dávajte pozor aké mäso kupujete....

  • Teľacie plátky s tuniakom

    Teľacie plátky s tuniakom

    Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, dochutíme soľou a korením, poprípade na zriedenie použijeme trošku vývaru. Kto má rád, môže použiť aj trošku bieleho vína....

  • Pečené teľacie lýtko Osso Bucco (fotorecept)

    Pečené teľacie lýtko Osso Bucco (fotorecept)

    Už dávno som sa na túto taliansku špecialitu chystal, no až tento víkend prišiel správny čas. V sobotu ráno som v Metre kúpil mäso, nechal rozmrazovať, dopoludnia vygúglil potrebné informácie, potom pripravil ľahký obed...

  • Pečený bravčový bôčik s piperade

    Pečený bravčový bôčik s piperade

    Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s kosťou vykostíme ešte pred pečením. Mäso osolíme, okoreníme a dáme do pekáča kožou dole. Cibuľu nakrájame na plátky, ...

  • Šalát Ceasar

    Šalát Ceasar

    Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme žĺtka z vajec a vyšľaháme do hladka. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na grile.

  • Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom

    Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom

    Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist