Foto: bugout
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností... Cestovina, brokolica, ančovičky, cesnak (podľa chuti čili....). Zobraziť celý popisZasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností... Cestovina, brokolica, ančovičky, cesnak (podľa chuti čili....). Niekde brokolicu dosť rozvaria, ja mám rád takúto tvrdšiu, ako väčšinu zeleniny. Najčastejšie som ich videl ako čerstvé orecchiette, ja som dal suché conchiglie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako vždy sa musím rozpísať o pár rôznych možnostiach, ktoré su pre tento recept možné. Ružičky brokolice varíme spolu s cestovinou cca 3 max 4 minúty. Takže podľa toho ako dlho sa budú variť cestoviny dáme brokolicu. V tomto recepte sa používa aj hlúb, nakrája sa na paličky a buď sa dá variť ako prvý do vody (aby sa varil cca 10 minút), alebo sa robí na panvici s olivovým olejom. Ja postupujeme podľa druhej možnosti. V rámci pokecu doplním, že som videl aj variantu so salsicciou alebo pancettou, ktorá sa robí na panvici namiesto ančovičiek.
- 2
Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúb podľa potreby okrájame a nakrájame. Dáme variť vodu na cestoviny.
- 3
Na panvicu dáme olej, ančovičky a nakrájaný hlúb po zhruba piatich minútach prihodíme aj nakrájaný cesnak a čili, znížime výkon nech cesnak (a čili) nezhorí (ako prevencia zhoretia by mohlo byť aj podliatie vínom, prípadne voda z cestovín, to som zatiaľ neskúšal). Robíme dohromady cca osem maximálne desať minút, podľa hlúbu. Podľa toho načasujeme aj kedy dáme variť cestoviny a brokolicu.
- 4
Cestoviny s brokolicou pridáme do panvice, podlejeme trochou vody z cestovín, dobre premiešame pridáme syr, opäť premiešame (podľa potreby ešte podlejeme) a podávame...
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu