Špagety zo Stredomoria

podravka - fotkapodravka, 4. februára 2018. Komerčný recept.
Špagety zo Stredomoria
Foto: podravka

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

300 g
3x160 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
3 konzervy
1 lyžička
120 g
390 g
1/2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.

  2. 2

    Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.

  3. 3

    Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.

  4. 4

    Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.

  5. 5

    Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

  6. 6

    Podávanie: Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

  7. 7

    Rada: Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Podravku musím pochváliť, pridáva sem samé jedlé recepty, chutne a pekne odprezentované. Paradajky a cestoviny z Podravky sú jedny z najlepších, znesú porovnanie s renomovanými talianskymi značkami.
@Haji (6.2.2018 13:27)

Áno, celá rada našich cestovín ,od špagiet až po tarhoňu, je vyrobená zo 100% tvrdej pšenice - semoliny. Vyskúšajte, budeme radi, keď nám dáte vedieť či chutili. :)
1x haji