Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami fotorecept
Foto: sracz
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre Zobraziť celý popisV druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! Je tu ďalší z receptov, pri ktorom si môžete pustiť svoje chute i fantáziu doslova na „špacír po veľkom aj malom korze“. Papriky, paradajky, syry a bylinky či zelinky si tiež prídu na svoje.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2-3 PL (rastlinný) |
|
2 ks (stredne veľké) |
|
2 ks (hrubostenné papriky väčšie) |
|
57 g (v oleji) |
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
(alebo korenie 4 farieb) |
|
2-3 vetvičky (čerstvá) |
|
(syr na strúhanie) |
|
(alebo pečivo) |
|
Postup
-
1
Ingrediencií je síce pomenej, ale zato všetko ohromé chute!
-
2
Paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po minútke stiahneme z kože.
-
3
Umyté kapie aj so stopkami rozrežeme po dĺžke na polovičky a rozložíme ich po pekáči vystlanom alumíniovou fóliou. Jemne pokropíme olejom a prstami posolíme (opatrne, lebo aj ančovičky sú slané).
-
4
Strúčiky cesnaku pokrájame na tenké plátky a ančovičky na štvrtinky (ale môžu ostať celé).
-
5
Dutiny každej kapie postupne vyplníme dvomi „mesiačikmi” olúpaných paradajok, štyrmi kúskami ančovičky a 3-4 plátkami strúčikov cesnaku.
-
6
Teraz už stačí vložiť pekáč s obloženými kapiami do rúry vyhriatej na 200 °C.
-
7
Po polhodinke môžeme servírovať posypané pokrájanou bazalkou s domácim chlebíkom (krajce môžeme nasucho opražiť v hriankovači a následne pokropiť olivovým olejom) alebo s bielym pečivom.
-
8
Pretože sme už počas stolovania mali málo, hneď som pripravil aj „dupľu - repete“. Tentoraz s oranžovými kapiami a umytými „baby“ paradajkami, ktoré som nezbavoval kože a
-
9
do každej „polkapie“ som dal po dve celé ančovičky i ostatné súčasti a zvyšné cesnakové strúčiky som tiež opiekol.
-
10
Jednotlivé porcie som okrem bazalky posypal aj postrúhanou mozzarellou, aj keď si túto pochuťku, podávanú ako predjedlo, či raňajky alebo večeru, dokážem živo predstaviť s postrúhaným liptovským, alebo detvianskym oštiepkom. Nuž vyskúšajte a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!
Diskusia k receptu