Slané tyčinky
Slané tyčinky

Ančovičkové tyčinky

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 30. decembra 2021
Ančovičkové tyčinky
Foto: Viki Sisáková

Slané tyčinky ideálne k vínu, ale aj k pivu.

15 minút
príprava
4-5 minút
na 220 °C

Suroviny

1 bal.
1 malý pohár (v oleji)
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozprestrieme (alebo rozvaľkáme, ak je vo forme bochníka) a natrieme žĺtkom.

  2. 2

    Ančovičky poukladáme na hornú časť cesta vedľa seba, aby vytvorili „riadky“. Tých urobíme v rozstupe 2 cm niekoľko pod seba – do polovice cesta.

  3. 3

    Cesto preložíme tak, že ančovičky zakryjeme druhou polovicou cesta, jemne ho pritlačíme, aby sme odstránili vzduchové bubliny. Krájame priečne na tenké, asi 3 mm široké tyčinky.

  4. 4

    Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie reznou stranou hore. Pečieme pri 220 stupňoch 4–5 minút.

Diskusia k receptu