Ančovičkové tyčinky
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 30. decembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 30. decembra 2021
Foto: Viki Sisáková
Slané tyčinky ideálne k vínu, ale aj k pivu.
15 minút
príprava
príprava
4-5 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozprestrieme (alebo rozvaľkáme, ak je vo forme bochníka) a natrieme žĺtkom.
- 2
Ančovičky poukladáme na hornú časť cesta vedľa seba, aby vytvorili „riadky“. Tých urobíme v rozstupe 2 cm niekoľko pod seba – do polovice cesta.
- 3
Cesto preložíme tak, že ančovičky zakryjeme druhou polovicou cesta, jemne ho pritlačíme, aby sme odstránili vzduchové bubliny. Krájame priečne na tenké, asi 3 mm široké tyčinky.
- 4
Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie reznou stranou hore. Pečieme pri 220 stupňoch 4–5 minút.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu