Palacinkový závin s lososom

Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 7. januára 2013
Palacinkový závin s lososom
Foto: Ľuboš Pilc

Suroviny

 dochutené soľou a korením
100 g
100 g
4 ks
40 ml
100 g
10 g
10 g
10 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z cesta obvyklým spôsobom upečieme tenké chrumkavé palacinky.

  2. 2

    Dresing Cézar pripravíme tak, že do majonézy pridáme horčicu, ančovičky, parmezán, citrónovú šťavu, soľ a cesnak a všetko zmixujeme.

  3. 3

    Dresingom potrieme palacinku a na ňu poukladáme údeného lososa, rukolu a uvarené vajíčko. Zrolujeme a prekrojíme na šikmo.

Diskusia k receptu

nonna
Fakt môže byť vynikoš, ale zľahčila by som to majolenkou. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
tiginko
pani @nonna mohli by ste nám prosím vysvetliť, aký je rozdiel medzi majonézou a majolenkou? Podľa mojich znalostí zo stránok Hellman´s je Majolenka obchodným názvom pod ktorým predáva táto spoločnosť majonézu. Možno aj autor tohto receptu používa Majolenku, len nechcel zverejniť značku. Ďakujem za odpoveď, ak som sa Vás náhodou nechtiac dotkla, tak sa Vám vopred ospravedlňujem
nonna
@tiginko - Vy aby ste nezapárali, by bol zázrak. ˇMajolenka je odľahčená od tukov, takže to nemôže byť plnotuková majonéza, aj keď je predávaná pod jednou značkou. So značkou to nič nemá a tiež nevidím dôvod, aby sa autor bál zverejniť značku. Koniec-koncov som už tým, že som napísala "zľahčila" majolenkou, jasne uviedla, aký je medzi nimi rozdiel. Normálni kuchári by to mali vedieť hneď. A tiež som Vás myslím už dávnejšie vyzvala, aby ste ma obchádzali. Ja tak činím a nikde si Vás nevšímam. Tak buďte tak láskyplná a konajte tak isto.
nonna
@tiginko - ak s tým obťažovaním prestanete, nebudete sa musieť ospravedlňovať. A poslednýkrát žiadam " o nevšímanie si ma". V äčšiu radosť mi spôsobiť nemôžete. Inak budem veci riešiť iným spôsobom a cestou. Nemám interes o komunikáciu s Vami, tak to PROSÍM láskavo rešpektujte!!!!!
marikafil
@nonna - keď nemáš záujem o komunikáciu, tak nekomunikuj a ignoruj. ale myslím, že vyhrážať sa, že budeš veci riešiť iným spôsobom, je dokonalé trápne a na varechu sa vôbec nehodí. to je môj názor. a ešte si navyše nepochopila iróniu - keď má Majolenka 74 % tuku a majonézy majú tuk od 70 do 80 %...čo je teda odľahčené? ale zdá sa, že keď vidíš "tiginko" vidíš hneď červeno a ani nečítaš jej text, len hneď odpovedáš. je to smiešne.
tiginko
nevadí @marikafil , ja sa viem povzniesť. Písala som to len preto, aby sa ostatní nedali zmiasť názorom, že Majolenka je niečo iné ako majonéza, alebo dokonca zdravšie....ja som tiež prevažne za ľahšiu stravu, ale kam majonéza patrí, tam patrí. Snažím sa pani @nonna vyhýbať, lebo viem ako je háklivá na odlišné názory od svojich, ale nemám rada, keď niekto zavádza ostatných. Veď vidíš, že sa s ňou snažím jednať v rukavičkách :-)
radox1
takze,taki spickovi kuchari ako juraj by v zivote nekupil kupovanu majonezu-majolku,nakolko nedosiahne kvalitu vlastnej,co je iba zltok a olej.nie len ze tuku maju rovnako,ale hlavne v tej kupovanej su stabilizatory,skroby,ecka a dalsie hnusoby,ktore nam udrzia majonezu jedlu v chladnicke po otvoreni niekolko mesiacov.
evanaaa
No, ja som si doteraz myslela, že Majolenka je len ochutená majonéza. A jedna aj druhá môže byť vo cerzii " light", nemusia mať len vysoký obsah tuku, aj majonéza môže byť odľahčená, ale je aj možné, že sa pletiem. Ja kupujem tú so zníženým obsahom tuku, teda, väčšinou.
nonna
@tiginko , @marikaf il :% tuku/10g odčítané priamo z výrobku:
majonéza - 8
majolenka - 1,4 - 1,6. to odo mňa vše.
@marikaf - zrejme nepoznáte pozadie to dávnejšie a nemáte iné Vy poprečitované. To by ste o smiešnosti nepísali. Madam Tiginko + iných som tu vyzvala, aby si ma nevšímali, nemám interes ani o ich "zaobchádzanie v rukavičkách". A tiež si stojím za tým, čo napíšem. Rozhodne nemám dôvod zavádzať ľudí. Ale ja zasa nemám rada, keď sa vŕta a to ešte ironicky, bezdôvodne. @tiginko - nie som si vedomá, že by som bola napísala, že majolenka je niečo iné ako majonéza alebo prudko zdravšia. Takže Vaše podpichovačné zamiešanie sa a jednanie so mnou " v rukavičkách" bolo zbytočné, ale evidentne chcené. Vie prijať a oceniť správne a múdre názory iných. A že takéto dišputy sem nepatria, a teraz ešte odpovedám aj @marikaf il , to sme si už "vyfackovával" minulý rok. Vynachádzavé kuchárčenie želám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia