Teľacie mäso
Teľacie mäso

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) fotorecept

tiamostef - fotkatiamostef, 1. marca 2025
Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) (fotorecept)
Foto: tiamostef

Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac Zobraziť celý popisRoastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac možností prípravy, niekto ju robí s domácou majonézou, a niekto z varených vajíčok. Postup sa trochu líši,ale výsledok je v podstate ten istý. Soľ som do receptu nepridala, keďže aj tuniak aj kapary sú slané.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

10-15 tenkých plátkov
Na omáčku:
80 g
10-15 ks
1-2 ks
1/2 ČL
3-4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V mixéri pomeľ tuniaka, 1/2 z kapár, ančovičky a citrónovú šťavu.

    Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmixovanú zmes prelož do misky, pridaj korenie, majonézu, trochu horčice a zamiešaj.

    Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridaj druhú polovicu pokrájanych kapár a zamiešaj, omáčka nemá byť hustá, niekto ju zmixuje úplne na jemno a roastbeef "preleje" touto omáčkou.

    Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No u nás sa to pripravuje takto...

    Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Mäsko na obrázku vyzerá nádherne, ale omáčka ma veru zaujala, Mne by sa asi páčila aj trochu hustejšia ako nátierka na pečivo. Určite vyskúšam a ďakujem za recept.
tiamostef
@alena1214 (2.3.2025 08:13)

To más síce pravdu, ale tu islo o recept na omáčku,čo aj opisujem, dala som snad uhorku do tej omáčky¿?...je pravda ze oni na ”jedlú dekoráciu" pouzívajú, velké kapery,tiez sotto aceto volajú ich:
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero.....
violeta
Niečo v tomto štýle som jedla. Bolo to výborné. Pripravoval to jeden šikovný zubár ako predjedlo. Uhorku k tomu nepodával, len kapary. Naozaj výborné.
tiamostef
@violeta (2.3.2025 10:39)

No ano,ak si prečitas recept a postup, tak uhorky nie su spomenuté ani v surovinách...to že na foto sú....no k tomu sa viaze bod 4 v postupe.....inak ako som pisala vyssie, môžes pouzit : velké kapery,
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero - v oleji alebo v octe/sotto olio alebo sotto aceto....od zubára by som si radsej dala opravit zuby, no môže byt aj dobrym kuchárom...usmev a pekny den