Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) fotorecept
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac Zobraziť celý popisRoastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac možností prípravy, niekto ju robí s domácou majonézou, a niekto z varených vajíčok. Postup sa trochu líši,ale výsledok je v podstate ten istý. Soľ som do receptu nepridala, keďže aj tuniak aj kapary sú slané.
porcie
príprava
Postup
-
1
V mixéri pomeľ tuniaka, 1/2 z kapár, ančovičky a citrónovú šťavu.
-
2
Zmixovanú zmes prelož do misky, pridaj korenie, majonézu, trochu horčice a zamiešaj.
-
3
Pridaj druhú polovicu pokrájanych kapár a zamiešaj, omáčka nemá byť hustá, niekto ju zmixuje úplne na jemno a roastbeef "preleje" touto omáčkou.
-
4
No u nás sa to pripravuje takto...
To más síce pravdu, ale tu islo o recept na omáčku,čo aj opisujem, dala som snad uhorku do tej omáčky¿?...je pravda ze oni na ”jedlú dekoráciu" pouzívajú, velké kapery,tiez sotto aceto volajú ich:
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero.....
Dakujem ti. Ja to robievam len k roastbeefu, má to dost specifickú chut,..
No ano,ak si prečitas recept a postup, tak uhorky nie su spomenuté ani v surovinách...to že na foto sú....no k tomu sa viaze bod 4 v postupe.....inak ako som pisala vyssie, môžes pouzit : velké kapery,
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero - v oleji alebo v octe/sotto olio alebo sotto aceto....od zubára by som si radsej dala opravit zuby, no môže byt aj dobrym kuchárom...usmev a pekny den