Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou) fotorecept
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac Zobraziť celý popisRoastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu. Na túto tuniakovú omáčku je viac možností prípravy, niekto ju robí s domácou majonézou, a niekto z varených vajíčok. Postup sa trochu líši,ale výsledok je v podstate ten istý. Soľ som do receptu nepridala, keďže aj tuniak aj kapary sú slané.
porcie
príprava
Postup
-
1
V mixéri pomeľ tuniaka, 1/2 z kapár, ančovičky a citrónovú šťavu.
-
2
Zmixovanú zmes prelož do misky, pridaj korenie, majonézu, trochu horčice a zamiešaj.
-
3
Pridaj druhú polovicu pokrájanych kapár a zamiešaj, omáčka nemá byť hustá, niekto ju zmixuje úplne na jemno a roastbeef "preleje" touto omáčkou.
-
4
No u nás sa to pripravuje takto...
To más síce pravdu, ale tu islo o recept na omáčku,čo aj opisujem, dala som snad uhorku do tej omáčky¿?...je pravda ze oni na ”jedlú dekoráciu" pouzívajú, velké kapery,tiez sotto aceto volajú ich:
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero.....
Dakujem ti. Ja to robievam len k roastbeefu, má to dost specifickú chut,..
No ano,ak si prečitas recept a postup, tak uhorky nie su spomenuté ani v surovinách...to že na foto sú....no k tomu sa viaze bod 4 v postupe.....inak ako som pisala vyssie, môžes pouzit : velké kapery,
cucuncio,/cucunci - frutti del cappero - v oleji alebo v octe/sotto olio alebo sotto aceto....od zubára by som si radsej dala opravit zuby, no môže byt aj dobrym kuchárom...usmev a pekny den
Puvodni recept je bez majonezy, kterou nahrazuji varena vajicka -
blog.giallozafferano.it/cucinanonnavirgi/salsa-tonnata-con-uova...
Omacka je podstatne hutnejsi a aby byla dostatecne "vlacna", redi se telecim vyvarem. Maso /po vychladnuti/ se pak nakraji na tenke platky a pouzije se jako zaklad receptu.
Ďakujem za doplnenie informácií.
Roastbeef je u nás slávnostné jedlo,robili sme dnes a chcela som vyskúšať túto omáčku.Je výborná,ja by som asi pridala ešte kapary,pre mňa je veľmi jemná,ale ja mám kapary fakt rada.Ďakujem za recept.určite zopakujeme.A roastbeef máš nádherný.
Vďaka. keď budeš robiť, kľudne si daj kapár aj viac, pre mna by to už malo silnú chuť. S pozdravom