Moravské jaternice

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 kg
800 g
10 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a surovú pečeň 2–krát zomelieme. Všetko spolu premiešame, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, novým korením, ochutíme ďumbierom, roztlačeným cesnakom a majoránom, podľa potreby rozriedime bravčovým vývarom a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Zmes nesmie byt tuhá ani nesmie tiecť. Naplníme ňou bravčové črevá, vložíme ich do vriacej vody, po 2 minútach oheň zmiernime na 90 stupňov Celzia a varíme 12 minút.

  3. 3

    Uvarené jaternice opláchneme studenou vodou a rozložíme na drevenú dosku vychladnúť.

Diskusia k receptu