Foto: zemo
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi rokmi na TV Prima na Nový rok v Prima Zobraziť celý popisUž si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi rokmi na TV Prima na Nový rok v Prima varečke. Za svoju telesnú schránku prisahám, že pomáha nielen 1. januára, keď máme dve hlavy - väčšiu v menšej.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kyslé ryby nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k nim odkvapkanú a pokrájanú kvasenú alebo sterilizovanú kapustu, na drobno nakrájanú cibuľu, na rezance nakrájanú sterilizovanú papriku a na drobno posekané feferónky bez jadierok. Zalejeme olejom a premiešame.
- 2
Po odležaní aspoň niekoľko hodín v chlade podávame s toastami a bohato zalievame pivom. Samozrejme, feferónka môže byť aj červená, soľ naša stolová a olej hoci panenský olivový. Ten je najzdravší, ale v tejto bašte jeho chuť zákonite zanikne. Takže hocijaký rastlinný olej môže byť tiež.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemo, nie si náhodou tehotný? :))