Pomsta pytliaka Samuela

zemo - fotkazemo, 1. decembra 2009
Pomsta pytliaka Samuela
Foto: zemo

Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi rokmi na TV Prima na Nový rok v Prima Zobraziť celý popisUž si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi rokmi na TV Prima na Nový rok v Prima varečke. Za svoju telesnú schránku prisahám, že pomáha nielen 1. januára, keď máme dve hlavy - väčšiu v menšej.

3 - 4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
300  ml pohár
2 ks
2 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kyslé ryby nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k nim odkvapkanú a pokrájanú kvasenú alebo sterilizovanú kapustu, na drobno nakrájanú cibuľu, na rezance nakrájanú sterilizovanú papriku a na drobno posekané feferónky bez jadierok. Zalejeme olejom a premiešame.

  2. 2

    Po odležaní aspoň niekoľko hodín v chlade podávame s toastami a bohato zalievame pivom. Samozrejme, feferónka môže byť aj červená, soľ naša stolová a olej hoci panenský olivový. Ten je najzdravší, ale v tejto bašte jeho chuť zákonite zanikne. Takže hocijaký rastlinný olej môže byť tiež.

Diskusia k receptu

nyja
Jééj, no toto! kyslé rybičky s kyslou kapustou? Ja by som sa z toho kyslého všetkého asi zkekešila...čo to je akosi cieľom pri tomto jedle? :))
Zemo, nie si náhodou tehotný? :))
zemo
Vraj tak roky vyzerám, ale som dobrák a moje dieťa do tohto hnusného sveta von nevyženiem. Už preberáme spolu malú násobilku a založil som si vďaka nemu školu bruchomluvectva: o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia