Jaternice s jablkami a slivkami

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 170-190 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
180 g




Postup

  1. 1

    Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené slivky nakrájame na polovice. Zapekaciu misku vymastíme masťou alebo maslom, ovocie uložíme na dno misky, mierne osolíme a podlejeme malým množstvom vody.

  2. 2

    Rúru zohrejeme na 190 stupňov Celzia a misku s ovocím dáme zapekať, pričom ovocie niekoľkokrát premiešame.

  3. 3

    Po 20 minútach na ovocie položíme jaternice, teplotu znížime na 170 stupňov Celzia a jaternice zapečieme doružova.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia