4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170-190 °C
na 170-190 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené slivky nakrájame na polovice. Zapekaciu misku vymastíme masťou alebo maslom, ovocie uložíme na dno misky, mierne osolíme a podlejeme malým množstvom vody. 
- 2
Rúru zohrejeme na 190 stupňov Celzia a misku s ovocím dáme zapekať, pričom ovocie niekoľkokrát premiešame. 
- 3
Po 20 minútach na ovocie položíme jaternice, teplotu znížime na 170 stupňov Celzia a jaternice zapečieme doružova. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu