4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170-190 °C
na 170-190 °C
Postup
-
1
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené slivky nakrájame na polovice. Zapekaciu misku vymastíme masťou alebo maslom, ovocie uložíme na dno misky, mierne osolíme a podlejeme malým množstvom vody.
- 2
Rúru zohrejeme na 190 stupňov Celzia a misku s ovocím dáme zapekať, pričom ovocie niekoľkokrát premiešame.
- 3
Po 20 minútach na ovocie položíme jaternice, teplotu znížime na 170 stupňov Celzia a jaternice zapečieme doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu