Indická placka Kerala paratha
Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 1. decembra 2009
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 1. decembra 2009
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Tradičné jedlo z oblasti Kerala.
4
porcie
porcie
10-15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do preosiatej múky rozbijeme jedno celé vajíčko. Pridáme cukor, soľ, vodu, mlieko, a vypracujeme hladké cesto. Z cesta tvarujeme malé bochníčky. Dôkladne všetky potrieme olejom.
- 2
Cesto rukou ponaťahujeme, kým nie je takmer priesvitné. Prekrojíme ho na polovicu a na dlani skrútime do placky. Opäť rukou roztlačíme na požadovanú veľkosť a oprážame na troche oleja.
- 3
Hotovú placku rýchlymi pohybmi stláčame od okrajov smerom dovnútra, aby bola nadýchanejšia. Podávame s mangovým čatní .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu