Tento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak. Som skôr na ovocné pochúťky a kysnuté koláče, vtedy Zobraziť celý popisTento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak. Som skôr na ovocné pochúťky a kysnuté koláče, vtedy nemám dno :-))
príprava
Postup
-
1
Figy a slivky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme hrozienka, mleté orechy, cukor, med a spracujeme na hustejšiu hmotu. V prípade potreby ju dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
- 2
Potom túto masu na doske za pomoci mikroténovej fólie na doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm, tarajkou nakrájame na kocky asi 2 x 2 cm, alebo tvarujeme guľky ľubovoľnej veľkosti.
- 3
Rozpustíme ceru, pridáme varovú čokoládu, necháme vychladnúť a namáčame v nej kocky alebo guľky, ukladáme do papierových košíčkov a zdobíme ich polovicami orechov alebo mandľami, alebo posypeme sekanými orechmi, kandizovaným ovocím ..... fantázii sa medze nekladú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu