My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Vyčistenú a umytú morku osušíme, zvnútra i zvonka osolíme.
- 2
Plnka: morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájame na malé kúsky, pridáme šunku krájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu sekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou.
- 3
Morku naplníme plnkou, spojíme niťou, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu