60 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a ostane nám čisté mäso, ktoré rozsekáme úplne najemno, až na „cesto“.
- 2
Medzitým nastrúhame šalotky, zmiešame ich s roztlačeným cesnakom, kôrou pomaranča, muškátovým kvetom, zrnkami nového korenia, tymianom a celými klinčekmi, zalejeme to mliekom a na miernom ohni varíme, až kým nám ostane asi polovica objemu.
- 3
Vývar precedíme cez hustý obrúsok a pridáme k mäsu. Ochutíme soľou a korením a plníme do bravčových čriev, pričom oddeľujeme 20 cm kúsky. Tie potom varíme asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu