Francúzske biele jelítka

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
5-6 ks
1 strúčik
10 zrniek
1-2 štipky
1 l
 štipka
 štipka
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a ostane nám čisté mäso, ktoré rozsekáme úplne najemno, až na „cesto“.

  2. 2

    Medzitým nastrúhame šalotky, zmiešame ich s roztlačeným cesnakom, kôrou pomaranča, muškátovým kvetom, zrnkami nového korenia, tymianom a celými klinčekmi, zalejeme to mliekom a na miernom ohni varíme, až kým nám ostane asi polovica objemu.

  3. 3

    Vývar precedíme cez hustý obrúsok a pridáme k mäsu. Ochutíme soľou a korením a plníme do bravčových čriev, pričom oddeľujeme 20 cm kúsky. Tie potom varíme asi 20 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: