Foto: douglas
Dostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich nebol tak výborný ako tento. Recept som dostala Zobraziť celý popisDostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich nebol tak výborný ako tento. Recept som dostala od svojej zubárky a ona od svojej vďačnej pacientky...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1/16 l |
|
2 ks |
|
2,5 g |
|
5 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Med, práškový cukor, hladkú múku, žitnú múku a vodu zhnetieme a vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na chladnom mieste odpočívať.
- 2
Deň pred pečením perníčkov pridáme: žĺtky, jedlú sodu, 5g amonia, po lyžicke - škoricu, badyánu, muškátového kvetu, klinčeku (mletý), lyžicu pomarančovej kôry, trochu citronovej kôry, strúhaných nelúpaných mandlí.
- 3
Takto vypracované a odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 5-7 mm a vykrajovátkami tvoríme rôzne tvary. Pečieme na vymastenom plechu v predom vyhriatej rúre cca 180 st.C.
- 4
Perníčky maľujeme podľa našej fantázie bielou polevou dobre ušľahanou z 1 bielka, 160g preosiateho práškového cukru a šťavy z polovice citróna.
- 5
Tip na servírovanie maľovaných perníčkov: plytký košíček vystelieme zelenými vetvičkami smrčku/jedličky a na to vrstvíme perníčky. Na niektoré z nich zaviažeme tenkú červenú stužku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu