4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké mäso vyberieme a hlavu vykostíme. Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso aj cibuľu zomelieme. Ryžu uvaríme vo vývare, v ktorom sme varili mäso. Uvarenú pomiešame s pomletým mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak rozotrený so soľou, majorán i mastný vývar a všetko dobre premiešame.
- 2
Plníme do dobre umytých bravčových čriev pokrájaných na 20 cm kusy z jednej strany uzavretých drievkom. Naplníme ich striekačkou, uzavrieme drievkom i na druhom konci a vo vývare ich varíme 10 – 15 minút.
- 3
Potom ich vyberieme, vložíme do studenej vody a dáme celkom vychladnúť na lopár. Upečieme ich na bravčovej masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu