Pečené ryžové jaternice

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
250 g
100 g
100 g
1 ks
1 strúčik
80 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké mäso vyberieme a hlavu vykostíme. Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso aj cibuľu zomelieme. Ryžu uvaríme vo vývare, v ktorom sme varili mäso. Uvarenú pomiešame s pomletým mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak rozotrený so soľou, majorán i mastný vývar a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Plníme do dobre umytých bravčových čriev pokrájaných na 20 cm kusy z jednej strany uzavretých drievkom. Naplníme ich striekačkou, uzavrieme drievkom i na druhom konci a vo vývare ich varíme 10 – 15 minút.

  3. 3

    Potom ich vyberieme, vložíme do studenej vody a dáme celkom vychladnúť na lopár. Upečieme ich na bravčovej masti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia