Indický dezert Vermicelli Payasam
Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 1. decembra 2009
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 1. decembra 2009

Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Tradičný indický dezert.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g |
|
3 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na panvici rozohrejeme maslo Ghee . Pridáme nesolené kešu oriešky, hrozienka a opražíme. Po chvíli pridáme indické ryžové rezance a chvíľu popražíme. Zmes zalejem mliekom a varíme.
- 2
Pridáme cukor a miešame, aby sa nám dezert nepripálil. Na záver pridáme semienka kardamonu a ešte chvíľku varíme, aby sa nám spojili všetky chute.
- 3
Dezert servírujeme do misiek a jedlo ešte teplé podávame.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu