Indický dezert Vermicelli Payasam

Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 1. decembra 2009
Indický dezert Vermicelli Payasam
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Tradičný indický dezert.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
3 g
25 g
25 g
25 g
50 g
250 g




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme maslo Ghee . Pridáme nesolené kešu oriešky, hrozienka a opražíme. Po chvíli pridáme indické ryžové rezance a chvíľu popražíme. Zmes zalejem mliekom a varíme.

  2. 2

    Pridáme cukor a miešame, aby sa nám dezert nepripálil. Na záver pridáme semienka kardamonu a ešte chvíľku varíme, aby sa nám spojili všetky chute.

  3. 3

    Dezert servírujeme do misiek a jedlo ešte teplé podávame.

Diskusia k receptu