Foto: janac
Tento recept som zdedila po mojej svokre...nesmie chýbať na sviatočnom stole každé Vianoce.
príprava
Postup
-
1
Cukor upálime do hneda na karamel, pridáme orechy a maslo, a celé to premiešame a dáme do teplej rúry, aby nám to nestvrdlo /asi na 150 stup./ Odoberieme si za lyžicu, dáme na papier na pečenie a valčekom vyvaľkáme na asi 3 mm. Nožom režeme na pásy asi 3 cm široké, ktoré stočíme na guľatej formičke a vytvarujeme "šálku". Zbytok odrežeme a dáme do teplej rúry.
- 2
Dno "šálky" môže byť detská piškota, alebo vykrojiť kolieska z upečenej piškóty s formičkou, na ktorej sme stáčali pásiky.
- 3
Žĺtky, kávu, Zlatý klas a cukor varíme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a rum a vyšľaháme.....Plnkou naplníme "šálky"... Vrch polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky dobre stuhnúť!!! Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale všetko grilážové mám rada. A hlavne rada by som sa to naučila.
v cukrárni asi pred desiatimi rokmi. Potom tam už cukráreň nebola.