Sliepka na karí

peter64 - fotkapeter64, 30. novembra 2009

Je to dobrý recept na nedeľňajší obed čiže polievka a druhé.

Suroviny

1500 g
2 ks
1
4 PL
150 g
150 ml
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Do studenej vody dáme umytú,vyčistenú sliepku počkáme kým nám to nezačne vrieť penu pozbierame.Pridáme ošúpanú cibuľu,pár zrniek nového a celého korenia, soľ, vegetu, koreňovú zeleninu a varíme kým mäso nezmäkne.

  2. 2

    Potom sliepku vyberieme a necháme vychladnúť. Uvarenú sliepku zbavíme kože,mäso pokrájame na menšie kúsky. V rajnici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korením karí a ešte chvíľu popražíme. Potom primiešame asi 750 ml vývaru.

  3. 3

    Do omáčky dáme mäso a odkvapkaný hrach, dochutíme ju soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme smotanou. Podávame z cestovinou. Zvyšný vyvar použijeme ako polievku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia