Je to dobrý recept na nedeľňajší obed čiže polievka a druhé.
Postup
-
1
Do studenej vody dáme umytú,vyčistenú sliepku počkáme kým nám to nezačne vrieť penu pozbierame.Pridáme ošúpanú cibuľu,pár zrniek nového a celého korenia, soľ, vegetu, koreňovú zeleninu a varíme kým mäso nezmäkne.
- 2
Potom sliepku vyberieme a necháme vychladnúť. Uvarenú sliepku zbavíme kože,mäso pokrájame na menšie kúsky. V rajnici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korením karí a ešte chvíľu popražíme. Potom primiešame asi 750 ml vývaru.
- 3
Do omáčky dáme mäso a odkvapkaný hrach, dochutíme ju soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme smotanou. Podávame z cestovinou. Zvyšný vyvar použijeme ako polievku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu