Kalerábová nátierka s chrenom

zemo - fotkazemo, 1. decembra 2009

Som rád, že sa varecha napĺňa stále viac receptami s mäsiskom. Na druhej strane ako demokrat myslím aj na plodo a bylinožravcov v našich radoch, a tak dávam do pozornosti nátierku zo zeleniny. Ale sú tam pre istotu aspoň vajcia.

30 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 KL
2 ks
2 ks
100 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kaleráb ošúpeme a nastrúhame na jemno. Dáme do misky, pokvapkáme šťavou z polovice citrónu a necháme na chvíľku odstáť.

  2. 2

    V druhej miske utrieme majonézu s maslom do peny, pridáme olúpané nakrájané vajcia a nastrúhane uhorky. Osolíme, okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Z nastrúhaného kalerábu vytlačíme šťavu, vmiešame ho do maslovej peny, pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný chren, nakrájanú cibuľku s vňaťou alebo dve malé cibuľky bez vňate a premiešame.

  4. 4

    Pred podávaním uložíme na dvadsať minút do chladničky. Nátierku môžeme ozdobiť plátkami rajčín a kolieskami uvareného vajca.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha