Jaternicová omeleta

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
4 PL
1 l
2 ks
150 g
4 PL
8 ks




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku. Jaternicovú kašu rozdelíme na malé kúsky a pridáme s kockami žemle k vaječnému mlieku. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ochutíme majoránom. Cibuľu olúpeme a nadrobno posekáme.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozohrejeme PL oleja a na ňom do chrumkava opečieme štvrtinu slaniny, pridáme štvrtinu pokrájanej cibule, štvrtinu žemľovej hmoty a pečieme.

  3. 3

    Opatrne obrátime a pečieme z druhej strany. Postup opakujeme so zvyšnými porciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia