Makové pirôžky
Z 100 ml mlieka, droždia, 1 čl kryštálového cukru a 1čl múky si spravíme kvások....
Africký gulášový kotlík
Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Karí prsičká so zeleninovým bulgurom
Kuracie prsia urestujeme v kuse na oleji, pridáme časť cibule nakrájanej na mesiačiky, restujeme spolu,...
Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a...
Deravé šišky
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná....
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Točený pudingáč
Čerstvý pudingový koláč a k tomu čerstvé mliečko, tak to je fajnotka napr. na raňajky....
Špagety aglio e olio e peperoncino
Dnes som sa rozhodol uvariť špagety, dlho som rozmýšľal, na aký spôsob no určite som...
Výroční vejce ve sladkokyselém nálevu se slaninou
Jsem 7. den na Slovensku, jak stylové když má Varecha 7. výročí. ...
Pastierska pochúťka
Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni ale...
Langoš plnený údenou šunkou
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo...
Zemiakovo-škvarkové guľky
Tieto guľky môžte použiť aj ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes urobila ako samostatné...
Švábska trasenica
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept...
Cordon bleu
Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní...
Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...
Štajerský jablkový koláč
Je čas jabĺk, včera sme oberali našu jabloň, tak voľba padla na tento koláč...
Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...
Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...
Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...
Habanero omáčka 2
Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :)...
Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...
Pikantný syr s Hubertom
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.
Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...
Grilované zeleninovo-kuracie ihly
Dnes bol naozaj krásny a dúfam že nie posledný jesenný deň, tak sme sa rozhodli s...
Kvásková ciabatta
Tento recept som našla na stránke talianskeho kuchára. Je to originálny recept na kváskovú taliansku ciabattu....
Paradajková polievka od Shukvacika
Keď som bol malí som túto polievku doslova nenávidel, potom mi zachutila a snažil som sa...
Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...
Domáce parené buchty plnené marhuľami
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty...
Cviklová polievka s kapustou
Táto polievka mi chutí, keď sa ochladzuje počasie a prichádza chladno. Je zdravá a pritom...
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...