Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na uvarenie cestovín: | |
| 500 g (cestoviny) |
|
|
|
|
| 10 g |
|
| Omáčka: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 200 g mleté |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 150 g |
|
| 200 ml |
|
| 4 strúčiky |
|
| 5 PL |
|
| 3 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
- 2
Cibuľu si nakrájame najemno, orestujeme do sklovita. Mrkvu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky, pridáme, krátko opečieme. Pridáme vegetu (používam namiesto soli).
- 3
Pridáme mleté hovädzie mäso, premiešame, pridáme nové korenie, bobkový list, mletú papriku. Premiešame. Podľa potreby podlievame vývarom a varíme na pomalom plameni domäkka.
- 4
Po zhruba hodine pridáme paradajkový pretlak, biele víno, kečup, povaríme ešte 15 - 20 minút.
- 5
Vypneme sporák a do omáčky pridáme prelisované 4 strúčiky cesnaku. Odstránime bobkový list. Na tanier naservírujeme penne a pridáme omáčku. Dobrú chuť!
Tiež omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu