Cestoviny s mäsovou omáčkou
Cestoviny s mäsovou omáčkou

Penne po taliansky

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 22. júna 2019

Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

2
porcie
15 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na uvarenie cestovín:
500 g (cestoviny)
10 g
Omáčka:
2 ks
2 ks
200 g mleté
1/2 ČL
štipka
1 ČL
1 ks
200 ml
150 g
200 ml
4 strúčiky
5 PL
3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Penne uvaríme v osolenej vode al dente.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame najemno, orestujeme do sklovita. Mrkvu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky, pridáme, krátko opečieme. Pridáme vegetu (používam namiesto soli).

  3. 3

    Pridáme mleté hovädzie mäso, premiešame, pridáme nové korenie, bobkový list, mletú papriku. Premiešame. Podľa potreby podlievame vývarom a varíme na pomalom plameni domäkka.

  4. 4

    Po zhruba hodine pridáme paradajkový pretlak, biele víno, kečup, povaríme ešte 15 - 20 minút.

  5. 5

    Vypneme sporák a do omáčky pridáme prelisované 4 strúčiky cesnaku. Odstránime bobkový list. Na tanier naservírujeme penne a pridáme omáčku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: