Bravčové karé na hubách fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo, ak sa niekto chce zbaviť zásoby sušených húb z minulej sezóny...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (bez kosti) |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 hrste |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Najprv si namočíme sušené huby. Ja som použil dubáky a za hrsť suchohríbov. Samozrejme sa dajú použiť aj čerstvé alebo mrazené.
-
2
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Mäso vyberieme a odložíme. Prikryjeme, aby nevychladlo.
-
3
Vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pekne pomaly a do hneda. Miešame, aby sa nespálila a nezhorkla.
-
4
Vyrestujeme na tuk, prilejeme troška vody, aby sa sparila a podusila, toto opakujeme 3x, z čoho sa nám vytvorí hustejší cibuľový základ pod mäso.
-
5
Pridáme mäso, podlejeme trochou vody, aby mäso nebolo celkom ponorené, privedieme do varu, a na miernom ohni dusíme 20 minút. Pôvodne som chcel tento recept robiť ako zvyčajne v pomalom hrnci, ale keďže každý ho nemá, zvolil som klasický spôsob úpravy na sporáku.
-
6
Potom pridáme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené, a dusíme do mäkka.
-
7
Na suchej panvici si opražíme múku do pieskovej farby, pridáme trocha oleja, popražíme a zalejeme studenou vodou. Metličkou dobre rozmiešame, aby neboli hrudky a vlejeme k mäsu.
-
8
Pridáme šlahačkovú smotanu, prípadne ešte ochutíme soľou a povaríme ešte asi 20 minút.
-
9
Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou...
Vyskúšaj a daj vedieť aké to bolo, s hovädzím som ešte nerobil...
Tiež ma to napadlo s krkovicou, ale dostal som od kamaráta farmára celú karmenádlu, tak som cast spracoval a zvyšok dal zamraziť na budúce použitie.
Kamarát teší ma že to vyskúšaš... ale rillettes z muflóna musí byť tiež dobrota...
Nech Ti padne na úžitok! Aj trúnek, aj jedlo, aj pivečko! :-)
Kimlo, aký je postup v pomalom hrnci. Pomalý hrniec je super, dám tam všetko potrebné, zapnem na low, nastavím čas a čakám až sa jedlo dovarí.
Budvárek berem. Budík je kráľ pív. Tú Tullamorku no.Keď už na nedeľné ráno si niečo dať, tak jedine dobrú 52 domácu slivovičku.
Som rád že chutilo, takéto jednoduché recepty sú tie najlepšie... :-)