Bravčové mäso na hubách
Bravčové mäso na hubách

Bravčové karé na hubách fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 1. júla 2019
Bravčové karé na hubách (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduché a chutné jedlo, ak sa niekto chce zbaviť zásoby sušených húb z minulej sezóny...

8
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (bez kosti)
1 ks stredne veľká
2 hrste
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
250 ml
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si namočíme sušené huby. Ja som použil dubáky a za hrsť suchohríbov. Samozrejme sa dajú použiť aj čerstvé alebo mrazené.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Mäso vyberieme a odložíme. Prikryjeme, aby nevychladlo.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pekne pomaly a do hneda. Miešame, aby sa nespálila a nezhorkla.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyrestujeme na tuk, prilejeme troška vody, aby sa sparila a podusila, toto opakujeme 3x, z čoho sa nám vytvorí hustejší cibuľový základ pod mäso.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mäso, podlejeme trochou vody, aby mäso nebolo celkom ponorené, privedieme do varu, a na miernom ohni dusíme 20 minút. Pôvodne som chcel tento recept robiť ako zvyčajne v pomalom hrnci, ale keďže každý ho nemá, zvolil som klasický spôsob úpravy na sporáku.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené, a dusíme do mäkka.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na suchej panvici si opražíme múku do pieskovej farby, pridáme trocha oleja, popražíme a zalejeme studenou vodou. Metličkou dobre rozmiešame, aby neboli hrudky a vlejeme k mäsu.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme šlahačkovú smotanu, prípadne ešte ochutíme soľou a povaríme ešte asi 20 minút.

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou...

    Bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Ja mám vytiahnuté hovädzie mäso, tak sa čiastočne tvojim receptom inšpirujem, pokúsim sa kúpiť huby-hríby v L...i alebo v K...e, aj keď nejaké sušené mám, dám prednosť aj čerstvým.
S týmto dobrým receptom si mi urobil radosť. A mám postarané čo zajtra variť. Kare a hríby staré zásoby pomíňať. Paráda už sa teším na zajtra. Dnes som robil rittelles z muflonieho pleca, už som dal do chladničky a zajtra vyskúšam.
@Afataga (1.7.2019 18:20)
Tiež ma to napadlo s krkovicou, ale dostal som od kamaráta farmára celú karmenádlu, tak som cast spracoval a zvyšok dal zamraziť na budúce použitie.
@Kimlo (2.7.2019 10:04)
Kimlo, aký je postup v pomalom hrnci. Pomalý hrniec je super, dám tam všetko potrebné, zapnem na low, nastavím čas a čakám až sa jedlo dovarí.

Obed mám už za sebou,veľmi som si pochutil,a ďakujem Kimlo za výborný recept.Už si dávam teraz Budvárek a píšem komentár,a pripájam aj obrázok môjho výtvoru.To,čo mi zvýšilo so odložím na utorok.Mám skúsenosť,že omáčky k mäsu sú po dvoch dňoch ešte chutnejšie.


Dnes jsem šla do hovězího na houbách, navnadil jsi mě. Moja babka ho uměla perfektně. Neříkám, že moje není chutné, ale babička měla hovězí na houbách prostě lepší.

Pridaj komentár k receptu: