Foto: siuuu
Nejako obzvlášť neholdujem alkoholu, maximálne raz za týždeň si dám decku vína, ale v lete si občas doprajem ovocný drink s kvapkou alkoholu. Mojím Zobraziť celý popisNejako obzvlášť neholdujem alkoholu, maximálne raz za týždeň si dám decku vína, ale v lete si občas doprajem ovocný drink s kvapkou alkoholu. Mojím najobľúbenejším je tento pôvodom kubánsky nápoj s bielym rumom, ovocím a ľadom, ktorý obľuboval aj Ernest Hemingway.
porcia
príprava
Suroviny
malá hrsť (čerstvé maliny, jahody, čučoriedky) |
|
4 cl |
|
1 ČL |
|
5-6 kociek |
|
1 ČL (alebo limetová) |
|
1 cl |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
- 1
-
2
Na malinové a čučoriedkové (titulná fotografia) daiquiri odporúčam ovocie najskôr rozmixovať, prepasírovať a použiť iba pyré, pretože zrnká sú dosť veľké a v nápoji by prekážali.
-
3
Obľúbenú kombináciu Ernesta Hemingwaya - s názvom papa doble - nemixujeme, ale suroviny (biely rum, likér Maraschino, 1 cl šťavy z ružového grapefruitu, 1 cl limetkovej šťavy a lyžičku cukrového sirupu alebo cukru) spolu s ľadom iba zmiešame vo väčšom pohári a podávame.
pravé - ospravedlňujem sa za preklep
... súhlasííííím ... cez rok nerobím, ale v lete sa mi občas zažiada studené občerstvenie s malou kvapkou alkoholu ;-)