Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa Zobraziť celý popisKeď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa na to použiť rôzna divina.
príprava
na 95 °C
Suroviny
1000 g |
|
400 g (surová) |
|
200 ml (ktoré vám chutí) |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1 KL (alebo soľ) |
|
1 KL |
|
6 strúčikov |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Môžete použiť aj inú divinu, ale potom by som zmenil korenie a víno. Ja som použil toto mäso, ktoré sa predáva v takýchto balíčkoch. Balia to Topoľčianky ŠL. Takže dá sa zohnať, kto chce.
-
2
Do pomalého hrnca dáme krájanú cibuľu.
-
3
Na ňu surovú slaninu o veľkosti asi 1,5 cm. Posypeme drvenou rascou, čili a vegetou (kto nechce vegetu, dá soľ.)
-
4
Napokon pridáme mäso pokrájané na 4 cm kúsky. Zalejeme vínom, na muflóna biele suché. Je to vlastné divoký baran s veľmi chutným mäsom. Zapneme hrniec na Low to je asi 95 °C na 7 - 8 hodín. Mäso sa musí rozpadať a slanina roztopiť.
-
5
Tesne pred koncom si cesnak nastrúhame a korenie zelené namelieme.
-
6
Na zaver pridáme cesnak a počkáme asi 3 - 4 minúty, nech to pekne prevonia. Potom dáme hrniec preč z tepla a pridáme zelené korenie. Premiešame a dáme do pohárov, necháme vychladnúť v chlade na 12 hodín.
-
7
Mne vyšli 4 aj niečo poháre 330 g. Takto to vyzerá chladené.
-
8
A takto na chlebe. Je to mierne pikantné a cesnakové. Za nápad vďačím varecháčovi @Kimlo. On nevedomky ma k tomu dokopal. Verte či nie, je to fakt dobré. Neviem či vydržia tieto 4 poháre 2 dni. Stále sme v chladničke na tom.
A ja SÚHLASÍM. Si ozaj šikovný.
Jdi ty brepto, červenám se od samej chvály, haha Děkuji. No, někdy se také umím odvázat, neboj.
Nepřechválit, prosím. Mohla bych zpychnout. No a některým jsem solí v očích sama o sobě i bez pochval. Tož tak.
Ještě mě napadá, že mám kus žeber z divočáka, s těmi bych mohla recept vyzkoušet. Pomaláč mám, tak ho opráším, ometu pavučiny - pak podám hlášení.
Měj hezké léto, pěknou dovolenou a pozdravuj rodinu. Si tě musí hýčkat.
Ďakujem za koment. Pozrel som si aj tvoj recept je tiež super. Mne sa to veľmi zaľúbilo robiť. No urobil som jednu chybu ponúkol som známym a teraz stále pýtajú.
Ďakujem za koment. Nám to veľmi chutí, čo si budeme klamať, teraz tie konzervy stoja za fajku močky. Keď si človek zvykne to sám spraviť, tak konzervy už nechutia.
Vďaka za koment aj radú o obchode - musím ho vyskúšať. Z tejto diviny je to fakt dobré. Vyskúšam aj iných druhov diviny, budem potom informovať.
Je to pravda si vzácna povaha. Dnes takýchto ľudí je vzácnosť stretnúť.
Vďaka za koment, Vlastne ty si ma k tomu dokopal a som rád. Je to dobrota veľká. Vyskúšam aj z inej diviny. Dám potom vedieť.
Vďaka za koment. Mne sa to mäso páči je čisté a upravené.
Vďaka za koment. Môžem poradiť, čo by som použil ja, ono každý ma inú chuť. Rozhodne by som na diviaka použil ťažké červene víno s vôňou višne ,alebo po kôstkach z lesného ovocia. Pridal do hrnca nové korenie 3 kusy a sušené borievky tiež tak 3 kusy. Miesto zeleného korenia požil čierne. Ostatné podla postupu. Tak by som to robil ja, čo aj onedlho urobím. Ja použijem niektoré s týchto vín, ktoré som vytiahol z pivnice. Možno Cuevée.
Ešte som to aj napísal malo to buď CUVÉE s dvomi e a nie s tromi.
Ďakujem,až vyskúšam,dám vedieť.
Vďaka za komentár a foto. Ja to tiež hovorím, to je normálne návykové. Je to dobrota. Nemusíš sa báť červeného vína, to za tie hodiny sa červená farba stratí a ostane len chuť z neho.