Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Foto: kvakac
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak som to dal do pomalého hrnca a podlial vínom. Zobraziť celý popisTento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak som to dal do pomalého hrnca a podlial vínom. A ono to dostalo takú fantastickú chuť, že som sa rozhodol s vami sa o túto chuťovku podeliť.
porcie
príprava
na 95 °C
Postup
-
1
Nič zložité na tieto teplá. S tým Tramínom to spravilo tak fantastickú chuť. Kuracie stehna dáme do pomalého hrnca. Posypeme cesnakom a polejeme olivovým olejom s rozmarínom. Podlejeme vínom a hrniec zapneme na LOW ( okolo 95 °C) na 150 minút. A po tejto dobe máme vyhraté. Stehná sa budu na vás až tak usmievať. A ta omáčka čo tam ostane, je vynikajúca. Prílohu si zvoľte podľa seba.
Ešte chcem dodať ten pomaly hrniec ma tú výhodu nesala teplo, ako klasická rúra. Takže sa dá v ňom robiť i v lete.
Nektere rc zkousim napred jak jsou psane, nektere jsou pouze inspirativni. Tvuj je neco mezi. Cesnek mam radsi cerstvy. No a ten rozmaryn, vis, neni pak cesty zpatky a ja ho fakt nemusim. Ani salvej. Ale fakt se na to kure tesim!! Urcite nas na nej bude vic a dostane se ti i rozhreseni :-)
Vďaka za koment. Sam som bol prekvapený, aké je to dobré. Najradšej bol sused, lebo ostalo víno vo fľaši, aby neskyslo povedal. Keď sa to objavilo hneď došiel pochváliť, ako dobré to vyzerá.
Diky, dobry recept.