Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky s cibuľovým džemom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

Placky:
500 g
150 g
2 ks
1 ks postrúhaná
podľa chuti
Cibuľový džem:
500 g
50 ml
50 g
100 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom upečieme placky dozlatista z oboch strán.

  2. 2

    Cibuľový džem: Cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Do hrnca dáme olej, cibuľu a pomaly restujeme 30 minút. Potom pridáme med a redukujeme, až kým nezačne karamelizovať.

  3. 3

    Nakoniec pridáme víno, vínny ocot, balzamikový ocot, brusnicový kompót, tymian a redukujeme na požadovanú hustotu džemu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: