Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Suroviny
Placky: | |
500 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
1 ks postrúhaná |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibuľový džem: | |
500 g |
|
50 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom upečieme placky dozlatista z oboch strán.
- 2
Cibuľový džem: Cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Do hrnca dáme olej, cibuľu a pomaly restujeme 30 minút. Potom pridáme med a redukujeme, až kým nezačne karamelizovať.
- 3
Nakoniec pridáme víno, vínny ocot, balzamikový ocot, brusnicový kompót, tymian a redukujeme na požadovanú hustotu džemu.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu