Zmrazené tiramisové rezy

galbani - fotkagalbani, 4. júla 2019. Komerčný recept.
Zmrazené tiramisové rezy
Foto: galbani

Osviežujúci letný dezert

4
porcie
15-30 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g
200 g
250 ml
50 ml (taliansky likér)
6 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešajte kávu s Amarettom a odložte nabok na neskôr.

  2. 2

    Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky dôkladne vyšľahajte s krupicovým cukrom, až zmes zbelie. Potom pridajte mascarpone a šľahajte, dokým nebude zmes dokonale prepojená. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho vmiešajte do zmesi.

  3. 3

    Formu zvanú srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou. Snažte sa, aby bol povrch čo najhladší, bez rušivých záhybov. Vlejte polovicu zmesi a na ňu potom položte cukrárske piškóty, ktoré namočíte do kávy (zaoblením dolu, plochou stranou hore). Piškóty zarovnajte do radu ako cestný pruh po celej dĺžke formy. Potom dolejte zmes až po okraj. Na vrch (budúci spodok) ešte poukladajte zvyšné cukrárske piškóty namočené v káve, a to hneď v troch radoch.

  4. 4

    Tiramisu nechajte v chladničke asi 3 hodiny odležať a potom ho premiestnite aspoň na 12 hodín do mrazničky. Premení sa v pekne tuhú zmrzlinu. Pred maškrtením posypte horkým kakaom.

    Zmrazené tiramisové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
je to nádherné, ale surovým vajíčkam v receptoch jednoducho neverím...
danda3
To je asi prvý raz, čo ma zaujal komerčný recept až tak, že som ho hneď zreaizovala, pretože som všetky suroviny mala doma. Dala som ich do dvoch malých foriem, aby som jednu mohla vziať do práce. Takže už sú v chladnička, potom šup mrazničky. Piškóty som dala inak, lebo mu tak vyšli, snáď to nebude na závadu.


kimlo
@123 (4.7.2019 19:36)
Ak myslíš salmonelu tak ta sa nachádza na povrchu vajec, nikdy nie vo vnútri. Takze stačí dodržať pár hygienických pravidiel a budú v pohode aj surové vajcia.
používateľ nemá avatar
123
123
však si spomínam, že sa niekedy robila po domácky majonéza do šalátu -surové vajíčka a olej- a asi viacmenej neboli problémy - aspoň sa o tom nešírili správy v médiách, ale sorry, surové nemôžem...
danda3
Tak podávam hlásenie, zmrzlina mala v práci úspech, nemala som toľko mascarpone, tak som dala 1:1 s riccotou, miesto cukru med. Že vraj sa môžem vydávať... Nerobila som naposledy, ďakujem za recept.


danda3
Dnes som pre milú návštevu vytiahla druhú formu so zmrzlinou, tak posielam lepšiu fotku ako z práce. Mala veľký úspech, zmizla rýchlosťou blesku.


danda3
@Terinka55 (6.7.2019 12:09)

Vyskúšaj, určite neoľutuješ. Len ju treba skôr vybrať z mrazáku, aby trošku povolila. A s tou riccotou je super,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia