Zmrazené tiramisové rezy
Foto: galbani
Osviežujúci letný dezert
porcie
príprava
Postup
-
1
Zmiešajte kávu s Amarettom a odložte nabok na neskôr.
- 2
Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky dôkladne vyšľahajte s krupicovým cukrom, až zmes zbelie. Potom pridajte mascarpone a šľahajte, dokým nebude zmes dokonale prepojená. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho vmiešajte do zmesi.
- 3
Formu zvanú srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou. Snažte sa, aby bol povrch čo najhladší, bez rušivých záhybov. Vlejte polovicu zmesi a na ňu potom položte cukrárske piškóty, ktoré namočíte do kávy (zaoblením dolu, plochou stranou hore). Piškóty zarovnajte do radu ako cestný pruh po celej dĺžke formy. Potom dolejte zmes až po okraj. Na vrch (budúci spodok) ešte poukladajte zvyšné cukrárske piškóty namočené v káve, a to hneď v troch radoch.
- 4
Tiramisu nechajte v chladničke asi 3 hodiny odležať a potom ho premiestnite aspoň na 12 hodín do mrazničky. Premení sa v pekne tuhú zmrzlinu. Pred maškrtením posypte horkým kakaom.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja mám domáce od svatky, takže sa nebojím, poznám pôvod a sliepky u nej majú ako v raji.
Ak myslíš salmonelu tak ta sa nachádza na povrchu vajec, nikdy nie vo vnútri. Takze stačí dodržať pár hygienických pravidiel a budú v pohode aj surové vajcia.
Hoci samotný recept sa mi tiež veľmi páčil, ďakujem.
Vyskúšaj, určite neoľutuješ. Len ju treba skôr vybrať z mrazáku, aby trošku povolila. A s tou riccotou je super,